Het is eindelijk weer zomer! Wie zomer zegt, zegt natuurlijk ook vakantie. En in de vakantie is er tijd om te lezen! Lezen voor Iedereen wil ervoor zorgen dat ook mensen die moeilijkheden hebben met lezen een zomer gevuld met boeken kunnen hebben. Daarom zetten we even nieuwe en oude boeken in de kijker die voor extra veel leesplezier kunnen zorgen voor iedereen deze zomer!

Voor nieuwe lezers die deze zomer het volgende stapje in hun leesavontuur willen zetten is er de nieuwe serie Werkelijk/Waar! Deze nieuwe serie bestaat uit korte verhalen op leesniveau A2. Deze interessante en prikkelende verhalen zijn gebaseerd op opmerkelijke gebeurtenissen die in het nieuws zijn geweest. Momenteel telt deze serie twee delen: Lot uit de loterij en SOS in de bergen.

Zomervakantie betekent ook geen school en lekker buitenspelen met je vrienden! Ben jij een voetbalfan die deze zomer elke dag naar het park gaat met je vrienden om een balletje te trappen? En wil je eigenlijk meer weten over de wereld van het voetbal en de beste speler van de wereld, maar schrikt lezen je af? Dan is onze biografie van Lionel Messi in makkelijke taal misschien exact wat je zoekt! Deze biografie is geschreven op leesniveau A2/B1 en neemt je volledig mee in de wereld van het voetbal, zonder moeilijke taal.

Hou jij niet van sporten, en ben je meer een gamer? Ook wanneer je buiten of op vakantie bent kan je je blijven verdiepen in spannende videogame werelden met de herziene editie van Erebos: Als iedereen op school het nieuwe computerspel Erebos speelt, is Nick daar natuurlijk vanaf het begin bij. Het verslavende spel speelt zich af in een virtuele wereld waarin je allerlei opdrachten moet vervullen. Als je weigert een opdracht uit te voeren, of als je je niet aan de spelregels houdt, word je eruit gegooid. En kun je niet meer opnieuw beginnen. Iedereen is gek van het spel. Maar erover praten doet eigenlijk niemand. Als Nick de opdracht krijgt iemand te vermoorden, weigert hij. En dus ligt hij uit het spel. Maar dan merkt hij dat er vreselijke dingen gebeuren. Het spel Erebos lijkt zich ook af te spelen in de echte wereld...

Ook voor volwassenen die moeilijkheden hebben met lezen hebben we nieuw leesvoer voor deze zomer! Voor volwassenen die nog maar net beginnen met lezen is er Mo en Noor ,een romantisch verhaal over twee NT2-cursisten die verliefd worden. Een ideaal boek om te lezen in het zonnetje!

Voor volwassenen die al wat verder staan en een uitdaging willen deze zomer is er De grootste bankoverval aller tijden. Dit spannende verhaal vertelt hoe een groepje mannen uit het Nederlandse verzet een gigantische som geld stal om mensen van eten te voorzien tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een spannend en leerrijk boek!

De boeken die we hierboven opsommen zijn enkel onze nieuwste aanwinsten. Neem een kijkje op onze website voor nog meer leesvoer in makkelijke taal voor deze zonnige zomerdagen!

Volg ons op Facebook
Volg ons op LinkedIn
Volg ons op Instagram
Schrijf in voor onze e-updates