Vorige maand was Yvonne Kroonenberg te horen op Radio 1 in het programma Touché. Daar vertelde ze over ouder worden, leven met kanker, en laaggeletterdheid. Wij zijn erg trots dat Yvonne voor ons al wat boeken heeft geschreven, in makkelijke taal. Hieronder stellen we je graag de twee boeken voor die Yvonne geschreven heeft voor onze serie Leeslicht, en die ze ook aanhaalt in het interview: Ik lees nooit een boek en De tietenbus

Ik lees nooit een boek

Yvonne schreef voor het jubileumjaar van Eenvoudig Communiceren, onze moederuitgeverij, haar herinneringen over lezen op. Over leesplankjes en kronkelende rivieren. Over meisjesboeken en iPads. Alles gelardeerd met verhalen over laaggeletterdheid, over het nut van voorlezen en over de liefde voor de geschreven taal. Elk stukje is een afzonderlijk te lezen verhaal, en zo kun je bijvoorbeeld tijdens je les iedere dag een stukje lezen met je groep. Zomaar. Omdat lezen zo fijn is!

De tietenbus 

Yvonne kreeg een paar jaar geleden slecht nieuws: borstkanker. In Nederland heeft Iedereen er wel eens één zien staan op het plein van dorp of stad: de tietenbus of mammobiel. Maar wat als er nu slecht nieuws uit die bus komt? Hoe ga je daarmee om? Wat kan jij verwachten? En je omgeving? Yvonne legt het allemaal uit in De tietenbus. In eenvoudige, klare taal. Maar daarom niet minder aangrijpend.

Het volledige interview met Yvonne kan je hier beluisteren. Neem zeker ook een kijkje op onze website en ontdek al onze boeken in makkelijke taal!

Volg ons op Facebook
Volg ons op LinkedIn
Volg ons op Instagram
Schrijf in voor onze e-updates