Over ons

Over ons

Een op de zeven inwoners van Vlaanderen is laaggeletterd. Dat zijn 800.000 Vlamingen die niet kunnen functioneren in een opleiding, op het werk en in de maatschappij doordat ze niet kunnen lezen. Onder hun horen dyslectici, nieuwkomers en mensen met een lage opleiding die het lezen zijn verleerd. Daarnaast kampen veel jongeren met een lees-/leerachterstand.

Deze moeizame lezers genieten meestal niet van lezen. Het kost te veel tijd en energie. Dat is jammer, want wie weinig leest, wordt ook minder vaardig in het lezen.

 

3 x per week 20 minuten lezen

Wij adviseren minder vaardige lezers om regelmatig te lezen. Dat hoeft niet lang te zijn, bijvoorbeeld 3 x keer 20 minuten per week. Dat bevordert de snelheid van het lezen en verbetert het begrijpend lezen. Bovendien wordt lezen, door het regelmatig te doen, een veel 'normalere' activiteit!

 

Belangrijk is wel dat de teksten spannend en leuk zijn. En dat de teksten passen bij de belevingswereld en het leesniveau van de lezer. Zo bouw je zelfvertrouwen op en krijg je plezier in lezen. Daar gaat het om!

 

Daarom bieden wij makkelijk te lezen boeken op verschillende leesniveaus. En maken we uitgaven zo leuk, spannend en afwisselend mogelijk!

 

Lezen voor Iedereen is de Belgische tak van het Amsterdamse moederbedrijf Eenvoudig Communiceren. De uitgaves van Eenvoudig Communiceren zijn natuurlijk ook perfect bruikbaar in Vlaanderen. Daarom is Lezen voor Iedereen een volwaardige vennootschap, met een eigen webshop.

 

Wil u op de hoogte blijven van het aanbod en van het nieuws van Lezen voor Iedereen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief, onderaan op onze homepage.