Boeiende sportbiografieën voor Jeugdboekenmaand

Jeugdboekenmaand is een leesbevorderingscampagne, georganiseerd door Iedereen Leest, voor lezers van 3 tot 15 jaar. Tijdens deze maand wil Iedereen Leest aandacht brengen voor het plezier van lezen en voorlezen. Het thema van deze editie is ‘Sport & spel’, want sport en spelen zijn beide goed voor je, net als lezen! Ter gelegenheid van Jeugdboekenmaand presenteren wij, samen met een paar andere boekentips, graag onze nieuwe biografie in toegankelijke taal van de bekende bokser en activist, Muhammad Ali.

Op school moeten we allemaal Nederlands en literatuur leren, maar niet iedereen vindt dat leuk. Daarom is het belangrijk om te laten zien dat boeken lezen net zo goed is als sporten en spelen. Sporten helpt je lichaam sterk te worden, en lezen helpt je hersenen slim te worden. Schrijfster Renate Dorrestein zei: "Wat sport is voor het lichaam, is lezen voor je geest." Dit past perfect bij Jeugdboekenmaand!

“Wat sporten is voor het lichaam, is lezen voor je geest”,
Renate Dorrestein

Uitgeverij Lezen voor Iedereen geeft boeken uit in toegankelijke taal voor minder vaardige lezers. De boeken zijn geschreven in toegankelijke taal van leesniveau 0 naar A1 tot B1. In de serie Leeslicht bieden wij een aantal sportbiografieën op leesniveau A2/B1, waaronder onze nieuwe toegankelijke biografie van Muhammad Ali. Het boek is geschreven voor anderstalige jongeren en volwassenen met een aardige kennis van het Nederlands, sportliefhebbers en jongeren vanaf 12 jaar die moeite hebben met lezen.

Muhammad Ali, de beste bokser van de wereld, geschreven door Frans van Duijn, is een inspirerend boek over voormalige wereldkampioen zwaargewicht. Ali was bekend als “The Greatest” in de bokswereld, maar was ook bekend om zijn activisme tegen racisme en discriminatie. Hij had veel invloed binnen en buiten de boksring en maakte zich bekend door zijn grappige rijmpjes zoals: “Ik zweef als een vlinder, steek als een bij”.

Deze biografie is meer dan alleen een biografie. Dit boek biedt ook inzichten in de historische context van zijn tijd en geeft informatie over hoe de bokssport in elkaar zit. Je leert over de Amerikaanse burgeroorlog, over de verschillende boks-technieken en bekende boksers uit de geschiedenis.

Muhammad Ali, de beste bokser van de wereld is niet de enige sportbiografie die wij hebben. Zo vind je ook een sportbiografie over Lionel Messi en Max Verstappen in dezelfde stijl als de biografie van Muhammad Ali.

Zoek je boeken voor een jonger publiek? Dan hebben we boeken zoals Zet 'm op Amina!, Nina en Noortje en De finale voor meisjes. Jongensboeken zijn dan onder andere Transfer, Topscorer of Buitenspel.

Meer informatie over deze boeken? Ga naar het thema ‘Sport’ en ontdek alle sporttitels uit de serie Leeslicht of andere boeken in toegankelijke taal. Of stuur een mailtje met je vraag naar info@lezenvooriedereen.be .