Verbeter je leesvaardigheid in schooljaar 23-24!

Binnen minder dan een maand gaat het nieuwe schooljaar van start. Omdat het leesniveau van leerlingen steeds sneller achteruitgaat, wil uitgeverij Lezen voor Iedereen een leuke maar doeltreffende strategie aanbieden om het leesniveau van moeizame lezers op te krikken. Hoe doen we dat? Door leeskilometers te maken!

Leerlingen die niet graag lezen kijken vaak niet uit naar het nieuwe schooljaar. Ze moeten dan nieuwe (vaak verplichte) lectuur lezen die eigenlijk te moeilijk is voor hen. Dat is erg demotiverend, aangezien het zelfvertrouwen van de leerling dan een grote slag incasseert. Bij Lezen voor Iedereen bieden we een alternatief: serieuze, grappige, ontroerende, romantische verhalen, in gemakkelijke taal. Wij bieden boeken aan die aansluiten bij de leefwereld van jongeren. Zo proberen we hen te motiveren om het plezier van lezen terug te vinden. Wanneer de leerling meer gaat lezen, gaat diens leesniveau automatisch ook omhoog!

We proberen ons assortiment aan makkelijk-lezen boeken zo uitgebreid mogelijk te houden. We hebben volledige series voor verschillende leeftijdsgroepen op verschillende leesniveaus ter beschikking. Ontdek al deze series op onze website! We geven alvast een tip: zoek je een alternatief voor boeken zoals Het diner of De Witte voor leerlingen die moeilijkheden hebben met lezen? Neem dan zeker een kijkje bij onze series Leeslicht en Vlaamse Reuzen. Deze series bestaan grotendeels uit bestaande boeken die wij hertalen naar makkelijk Nederlands (rond leesniveau A2/B1). Naast boeken voor leerlingen uit het beroeps-, technisch- en buitengewoon onderwijs hebben we ook series die speciaal voor OKAN-leerlingen geschreven zijn. Voor elk wat wils, dus!

Vind je het moeilijk om in ons uitgebreid assortiment op zoek te gaan naar het juiste boek? Hou dan zeker onze website en sociale media in de gaten, en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Want later deze maand versturen we een aanbieding met 10 verschillende boekenpakketten! Deze pakketten zijn opgebouwd rond een specifiek thema of interessegebied. Bovendien bieden we deze pakketten aan met 20% korting!

Hou dus zeker al onze kanalen in de gaten en start het nieuwe schooljaar met een nieuwe, toegankelijkere bibliotheek voor je leerlingen. Zo motiveren we ze samen om te lezen, en hun leesniveau te verbeteren!

 

Volg ons op Facebook
Volg ons op LinkedIn
Volg ons op Instagram
Schrijf in voor onze e-updates