Om de start van het nieuwe schooljaar te vieren besloten we bij Lezen voor Iedereen om splinternieuwe boekenpakketten samen te stellen. Met deze boekenpakketten, samengesteld op basis van thema, willen we boeken op verschillende leesniveau's aanreiken aan klassen waar verschillende noden zijn. Zo helpen we iedereen op weg naar een beter leesniveau en meer leesplezier! In deze blogpost zetten we graag al onze boekenpakketten nog eens op een rijtje.

 

1. Geschiedenis

We beginnen met het "saaiste" pakket: geschiedenis. Maar, geschiedenis is helemaal niet zo saai als het soms lijkt. Dat bewijzen de boeken in dit pakket. Met verhalen over het oude Egypte tot de Tweede Wereldoorlog krikken we je leesniveau naar boven! 

2. YA-bestsellers 

Speciaal voor leerlingen uit alle takken van het secundair onderwijs brengen we regelmatig (hertaalde) boeken voor jongeren uit. Deze verhalen zijn geschreven voor jongeren, gaan over jongeren, en willen wij toegankelijk maken voor jongeren die moeilijkheden hebben met lezen. In deze bundel vind je enkele van onze Young-Adult bestsellers! 

3. Sport

Veel jongeren die niet graag lezen houden van sport. Omdat ze niet graag lezen, blijft hun leesniveau soms ondermatig. Waarom niet het nuttige aan het aangename koppelen? Deze bundel bevat 15 boeken die over verschillende sporten gaan, op verschillende leesniveau's. Van dansen tot boksen en voetbal, er is voor elk wat wils! 

4. Fantasy 

Dompel jij je graag onder in een nieuwe, fantastische wereld, maar heb je moeilijkheden met lezen? Niet getreurd! Met deze bundel kan je je steeds weer naar een nieuwe wereld verplaatsen, maar nu in makkelijke taal!

5. Muziek

Ook voor de muziekliefhebbers hebben we een boekenpakket samengesteld. Deze verhalen zitten boordevol muziek en zijn geschreven op verschillende leesniveau's.

6. Auto's

Wij hebben boeken voor twee soorten autoliefhebbers: de sleutelaars en de snelheidsduivels! Verschillende van deze boeken gaan over personages die in een garage werken en dus gespecialiseerd zijn in het herstellen van auto's. Maar dit pakket bevat ook de biografie van Max Verstappen, de wereldberoemde F1-piloot. Veel leesplezier! 

7. Zorg

Wil je graag werken in de zorg? Dan is een goed leesniveau erg belangrijk. Om de leesvaardigheid te verbeteren is veel oefening nodig. En is er een betere manier om te oefenen dan met verhalen over je toekomstige collega's? 

8. Detailhandel en verkoop

Een verkoper maakt wat mee in zijn of haar leven. Wil je die spannende verhalen ook lezen, voor je zelf begint met werken? Dat kan met deze bundel! Tijdens het lezen verbeter je ook je leesvaardigheid. Begin met een boek op leesniveau A1, en je zal snel je leesniveau zien verbeteren, tot zelf een boek op leesniveau A2/B1 een makkie is! 

9. Natuur

Lezen over de natuur is even leuk als bezig zijn in de natuur. De personages uit deze bundel komen op verschillende manieren in contact met de natuur, zo leert de lezer er ook altijd een les uit. Kies er eentje uit op jouw leesniveau en begin met lezen! Na afloop ligt er nog een voor je klaar, en daarna nog een...

10. Techniek

Sommige leerlingen willen écht niet lezen. Ze zitten niet graag stil en willen liever dingen doen en experimenteren. De boeken uit deze bundel doen techniek en experimenten van de pagina springen, waardoor het lijkt dat deze lezer samen met het personage aan de slag gaat! 

 

Volg ons op Facebook
Volg ons op LinkedIn
Volg ons op Instagram
Schrijf in voor onze e-updates