De geschiedenis werd vaak door mannen geschreven. En de meeste wetenschappers van vroeger waren ook mannen. Soms begrepen ze dingen verkeerd en hielden ze er hun eigen ideeën op na. Daardoor zijn er veel schadelijke theorieën over vrouwen verspreid.

Door de populariteit van ‘red pill’ influencers als Andrew Tate en trad wives op sociale media is het pijnlijk duidelijk dat ook in het westen de gelijkheid tussen mannen en vrouwen nog geen gestreden strijd is. Toch zijn vrouwen niet altijd ondergeschikt geweest. De eerste feministische golf kwam voort uit honderden jaren van onderdrukking van vrouwen. Maar reis je nog verder terug in de tijd, dan kom je in een wereld waar vrouwen wél veel aanzien hadden. Wat is er in die 10.000 jaar gebeurd? Hoe is de positie van vrouwen veranderd? Wie waren de eerste feministen? En wat kun jij doen om de rechten van vrouwen te garanderen? Dat lees je in dit boek. 

Het boek ‘Vrouwenrechten’ is onderdeel van de serie CHANGE van uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Deze serie bestaat uit boeken op taalniveau B1/2F voor idealisten, actievoerders en iedereen die interesse heeft in actuele maar vaak ingewikkelde onderwerpen. Bijvoorbeeld middelbare scholieren. Boeken om te leren, inspireren en veranderen.

Kijk alvast naar de korte introductievideo over het boek!

Op voorraad

Recencies

star star star star star
Vrouwenrechten, Een beknopte verhandeling in begrijpelijke taal over de geschiedenis en de huidige staat van vrouwenrechten.

Het boek bespreekt hoe de status van vrouwen in de loop der tijd is veranderd. Hoewel vrouwen een hoge status kenden in de prehistorie, hadden ze een paar honderd jaar geleden geen enkele rechten. In sommige delen van de wereld is dat nog steeds zo. Het boek bespreekt de eerste feministen en belicht waarom de strijd voor vrouwenrechten nog altijd voortduurt. Het boek biedt ook inzicht in hoe de lezer kan bijdragen aan het garanderen van vrouwenrechten, en is bedoeld als een handvat voor mensen die de wereld willen begrijpen en veranderen. Geëngageerd en in makkelijke taal geschreven, met korte zinnen en begrijpelijke woorden. Met kleurenfoto’s en -illustraties.

Ingeborg van Teeseling (1961) is een Nederlandse auteur. Ze werkte ruim 25 jaar in de Nederlandse journalistiek, voor onder meer De Volkskrant, Vrij Nederland, HP/De Tijd, Intermediair en De Groene Amsterdammer.

|

Specificaties

Titel Vrouwenrechten
ISBN 9789086967445
Auteur Ingeborg van Teeseling
Vertaler / hertaler Ida Schuurman
Leesniveau B1 of 2F
Aantal pagina's 88
Bindwijze Paperback
Illustraties Ja
Uitgave Originele tekst
Taal Nederlands
Uitgeverij Eenvoudig Communiceren
Thema Geschiedenis, Samenleving, Vrouwen
Leeftijd 14 - 16, 16 +, 18 +

Inkijkexemplaar

Vaak meebesteld

Klimaatverandering
€ 17,50
Kolonialisme
€ 17,50
Migratie
€ 17,50