De voorspellingen over wat er gebeurt bij een stijging van 2 graden zijn alarmerend. Want dan zullen 400 miljoen mensen niet genoeg drinkwater hebben. Steden aan de evenaar zullen onleefbaar worden.

De ijskappen smelten. De zeespiegel stijgt. Sommige delen van de wereld kampen met enorme overstromingen. Andere delen juist met intense droogte en grote bosbranden.

Actievoerders als Greta Thunberg waarschuwden er al voor: er is een klimaatcrisis. Door klimaatverandering wordt de wereld minder leefbaar. Maar hoe zit het nu precies met klimaatverandering? Waar ging het mis en wie zijn de slachtoffers? Wat is klimaatonrechtvaardigheid? En ook belangrijk: wat gaat er al wél goed? En wie strijden er voor onze planeet? Lees de verhalen van klimaathelden zoals Greta Thunberg en Rachel Carson in het boek ‘Klimaatverandering’ en ontdek wat ook jíj kan doen om de klimaatcrisis tegen te gaan. Want het is nog niet te laat.

Het boek ‘Klimaatverandering’ is onderdeel van de serie CHANGE van uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Deze serie bestaat uit boeken op taalniveau B1/2F voor idealisten, actievoerders en iedereen die interesse heeft in actuele maar vaak ingewikkelde onderwerpen. Bijvoorbeeld middelbare scholieren. Boeken om te leren, inspireren en veranderen.

Op voorraad

Specificaties

Titel Klimaatverandering
ISBN 9789086967469
Auteur Ingeborg van Teeseling
Vertaler / hertaler Ida Schuurman
Leesniveau B1 of 2F
Aantal pagina's 88
Bindwijze Paperback
Illustraties Ja
Uitgave Originele tekst
Taal Nederlands
Uitgeverij Eenvoudig Communiceren
Leeftijd 14 - 18, 16 +, 18 +

Inkijkexemplaar

Vaak meebesteld

Kolonialisme
€ 17,50
Vrouwenrechten
€ 17,50
Migratie
€ 17,50