Nura zit samen met haar vrienden Cherry, Dean en Osman op het Rijnhout College. En ze heeft een bijbaan als kassamedewerker in een parfumerie. Op een vrijdag krijgt ze de schrik van haar leven als een gemaskerde man binnenkomt en haar bedreigt met een mes. Nura wil zich niet laten kennen en gaat maandag gewoon weer naar school. Die dag is er een nieuwe stagiair in de Horeca les. Hij gedraagt zich raar, vindt Nura. En dan herkent ze hem.

Nura kijkt naar haar nagels. Die kleur rood staat haar goed. Dan hoort ze voetstappen. Een klant! Ze hoopt stiekem op een oud vrouwtje dat veel hulp nodig heeft. Of op een jonge moeder die een aanbieding niet kan vinden. Ze hoort zichzelf al uitleggen waar het product staat. Nieuwsgierig kijkt ze op, maar dan krijgt ze de schrik van haar leven. Voor haar staat een man met een bivakmuts. In zijn ene hand houdt hij een plastic tas en in zijn andere hand een mes. ‘Maak de kassa open. Nu!’

 

Marlies Verhelst heeft al veel kinderboeken en boeken voor jongeren op haar naam staan, zoals Doorzetten! en In de spotlights. Met Scherp voegt ze daar een spannende minithriller aan toe voor jongeren vanaf 12 jaar.

Op voorraad

Recencies

star star star star star
Spannende thriller in eenvoudige taal

Een spannende thriller in eenvoudige taal over de nasleep van een roofoverval. Na school werkt Nura (16) bij de drogist. Op een avond wordt de drogisterij overvallen. Nura staat achter de kassa en krijgt de schrik van haar leven. Na de overval wil ze haar gewone leven weer oppakken, ze is vastbesloten om de overval te vergeten. Maar dan komt er een nieuwe stagiair meelopen op haar school die haar bekend voorkomt. Wat moet ze nu? 'Scherp' is meeslepend geschreven, met korte zinnen in begrijpelijke taal.

|

Specificaties

Titel Scherp
ISBN 978-90-8696-721-6
Auteur Marlies Verhelst
Leesniveau A2 of 1F
Aantal pagina's 72
Bindwijze Hardcover
Illustraties Nee
Taal Nederlands

Related Posts

Inkijkexemplaar

Vaak meebesteld

Lesmateriaal bij: Scherp
€ 25,00
Snel
€ 15,00