Toms moeder en broer zijn verslaafd aan de drank. Gelukkig woont Tom niet meer thuis. Hij woont bij zijn vriend Joey en zijn ouders. Als Tom op een dag eten langs brengt bij zijn moeder en broer gebeurt er iets heel ergs. Tom slaat op de vlucht. De politie treft zijn moeder en broer gewond aan...

De reeks BoekenBoeien bestaat uit twintig spannende, makkelijk te lezen boeken met een unieke opzet. In elk deel van de reeks zijn schooltaalwoorden verwerkt. In totaal gaat het om 1600 schooltaalwoorden uit de Basislijst schooltaalwoorden vmbo die is samengesteld door het Instituut voor Taalonderzoek en Taalonderwijs Amsterdam (ITTA).

Over de auteur:
Tessa van Schie (1969) is in Den Haag geboren. Na de middelbare school gaat ze naar de Frederik Muller academie (Boekhandel en Uitgeverij) in Amsterdam en studeert ze Algemene Letteren aan de VU. Na haar studie vindt ze een baan in de reclema. Als ze ontdekt dat haar passie in het onderwijs ligt, besluit ze docent Nederlands te worden op een school in Amsterdam West. Tessa merkt dat sommige leerlingen ongeacht talent of intelligentie te kampen hebben met een taalachterstand. Daarom besluit ze zich bij te laten scholen als Remedial Teacher.
Voor het wegwerken van taalachterstand is lezen essentieel. Het meeschrijven aan de serie Boeken Boeien spreekt haar dan ook direct aan. Haar boek ‘Op de Vlucht’ verschijnt in mei 2012. Ze vindt het een leuke ervaring om zelf een boek te schrijven en sluit niet uit dat er meer boeken zullen volgen.
Tegenwoordig is Tessa werkzaam als taalcoördinator en stuurt zij diverse taalprojecten aan binnen het Voortgezet Onderwijs. Daarnaast begeleidt zij kinderen met leerproblemen.

Op voorraad

Specificaties

Titel Op de vlucht
ISBN 978-90-8696-146-7
Auteur Tesse van Schie
Leesniveau A2
Serie BoekenBoeien.nl
Aantal pagina's 64
Bindwijze Paperback
Illustraties Nee
Taal Nederlands
Leeftijd 10 - 12, 12 - 14

Inkijkemplaar