Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Lieveling

Lieveling

Puck is pas vijf jaar, als ze met haar moeder intrekt bij 'Ome meneer'; een oudere man die in zijn eentje in een kapitale villa woont.
Vanaf de eerste dag wordt Puck misbruikt door haar nieuwe stiefvader. Haar moeder is zwakbegaafd en heeft niks door.
De signalen die Puck afgeeft worden niet herkend, ook niet op school. Tot haar dertiende houdt Puck haar mond.

Het bijzondere van Lieveling is dat van Kooten het heftige en waargebeurde verhaal van haar vriendin met humor weet te vertellen.
Deze vriendin zei bij het verschijnen van het boek: 'Ik hoop dat mensen die dit boek lezen voortaan niet meer wegkijken als ze het vermoeden hebben dat er iets mis is.'

Een fragment

Meester Hofslot pakt Guusje vast. ‘Hou je mond. Naar buiten.’ Maar Guusje houdt haar mond niet. Ze wijst naar mij. ‘Ik weet wel waarom dat is! Jij denkt dat niemand het weet, hè? Nou, ik wel.’ Ik krijg kippenvel. Dat kan ze niet weten. Ik kijk naar meester Hofslot. Hij duwt Guusje de deur uit. ‘Mijn moeder heeft het me verteld!’, schreeuwt Guusje. Ik wil dat de school instort. Dan kan niemand horen wat Guusje gaat zeggen. ‘Puck d’r moeder is een hoer!’ De klas zegt: ‘Ooooh!’ En meester Hofslot is woedend. Ik weet niet wat een hoer is, maar ik ben heel erg opgelucht.

Auteur: Kim van Kooten
Bewerking: Marian Hoefnagel
Voor: Volwassenen en adolescenten
Leesniveau: A2/B1
Aantal pagina's: 120
Uitgave: Paperback

Kim van Kooten schreef met Lieveling haar debuutroman. Een loodzwaar thema met een luchtige ondertoon. Een waar kunstwerk. De hertaling laat de humor én de bedekte toespelingen en hulpkreten van 'Puck' recht overeind staan.

ISBN: 978-90-8696-287-7

€ 13,50
  • Bij afname van 20 stuks: € 12,00 per stuk