De canon van de Nederlandse geschiedenis in eenvoudige taal

Sinds de oorspronkelijke uitgave van dit mooie initiatief verscheen, is er veel veranderd in het perspectief waarmee we naar onze geschiedenis kijken.
Wat zijn in deze nieuwe canon de ijkpunten van de geschiedenis? En wat is er veranderd in de afgelopen meer dan 10 jaar? Met het verschijnen van een totaal herziene editie zijn we weer aan de slag gegaan en hebben we alle mutaties en nieuwe vensters verwerkt.

Nederland van toen tot nu is bedoeld als opstap naar meer verdieping. Bij elk onderwerp staan tips voor een leuke activiteit of voor meer informatie, bijvoorbeeld een museum, een televisieprogramma of een website. In de woordenlijst achterin worden alle moeilijke woorden uitgelegd.

Inburgeraars en jongeren vergroten met dit boek hun kennis van de Nederlandse geschiedenis -en daarmee van de Nederlandse samenleving. Tegelijkertijd oefenen zij met taal. De bijbehorende lesbrief bevat van elk onderwerp vier vragen: 1) een begrijpend lezen vraag; 2) een verdiepingsvraag; 3) een doe-vraag; 4) en een discussievraag. 

Op voorraad

Specificaties

Titel Nederland van toen tot nu
ISBN 978-90-8696-067-5
Auteur Commissie Ontwikkeling Nederlandse Canon
Vertaler / hertaler Frans van Duijn en Jérôme Jacquot
Leesniveau A2/B1
Aantal pagina's 112
Bindwijze Paperback
Illustraties Ja
Taal Nederlands
Uitgeverij Eenvoudig Communiceren
Leeftijd 12 - 18