Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Zomerlezen in het Nederlands en Oekraïens

Anarosa vindt een hondAnarosa vindt een hond/Анароза знаходить собаку : het nieuwe boek in de serie Tweetalig, in het Nederlands-Oekraïens op leesniveau A1

 

Vorige maand stelden we jullie Anne Frank in het kort/Anne Frank w skrócie voor. Dit boek was de nieuwe aanwinst in onze nieuwe serie Tweetalig. In België wonen en werken veel mensen uit Polen. Het doel van Anne Frank in het kort  was om de Poolse gemeenschap in Vlaanderen nieuwe, tweetalige lectuur mee te geven, zodat zij Nederlands of Pools al lezend kunnen leren en oefenen. Ons nieuwe boek in de serie Tweetalig  is gericht naar een nieuwe doelgroep die snel groeit in België: Oekraïners die moeten vluchten voor oorlogsgeweld.

Het groeiend aantal mensen dat het oorlogsgeweld in Oekraine ontvlucht naar onder andere België beheersen de Nederlandse taal nog helemaal niet, en willen nu graag zo snel mogelijk de taal leren om in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Hun kinderen zitten noodgedwongen in de haastig opgezette klasjes, waar het leren van een nieuwe taal overweldigend kan zijn. Vandaar dat we nog voor de zomervakantie met niet één, maar twee nieuwe delen komen in de serie Tweetalig. De nieuwe aanwinst in deze serie is Anarosa vindt een hond/Анароза знаходить собаку, een makkelijk lezen boek in het Nederlands en Oekraïens.

Het verhaal
Wanneer Anarosa haar kinderen uit school ophaalt, loopt er een hond achter hen aan. De hond lijkt echter niet meer weg te willen. Anarosa doet er alles aan om zijn eigenaar te vinden, zodat de hond terug naar huis kan. Doorheen het verhaal komen ze erachter dat het een heel bijzondere hond is. Uiteindelijk willen Anarosa en haar gezin de hond eigenlijk het liefst houden. Maar dan gaat de telefoon...

Tweetalig
Dankzij onze nieuwe serie Tweetalig  kan je een goed boek lezen en tegelijkertijd ook een nieuwe taal leren of oefenen. Voor onze gasten uit Oekraïne bieden wij ons nieuw tweetalig boek aan, op het lage leesniveau A1. 

Lezen is belangrijk om je moedertaal goed onder de knie te krijgen, maar ook bij het leren van een nieuwe taal kan lezen heel erg helpen! Anarosa vindt een hond/Анароза знаходить собаку  is dus uiterst geschikt voor Oekraïners die graag Nederlands willen leren, maar omgekeerd gaat natuurlijk ook. Door deze tweetalige uitgave kunnen Vlaamse hulpverleners ook een woordje Oekraïens leren, om zo de vluchtelingen waar ze mee werken beter te begrijpen. Ben je een hulpverlener voor Oekraïense vluchtelingen? Ben je leerkracht in een OKAN-klas, of heb je Oekraïense vrienden? Lees samen dit boek, en help elkaar verder!

 

Anarosa vindt een hond/Анароза знаходить собаку  is geschreven door Willemijn Steutel, en de vertaling naar het Oekraïens werd verzorgd door het vertalingsbureau Perfekt.

Volg ons op Facebook
Volg ons op LinkedIn
Schrijf in voor onze e-updates

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws