Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Winterboeken voor Kerstmis!

Kerstmis komt er aan! Wil jij graag iemand blij maken met een goed boek in makkelijke taal? Vaak is het leuk om cadeautjes te geven die met kerst te maken hebben. Daarom geven wij graag een paar suggesties voor leuke en spannende boeken die te maken hebben met de winter en kerstmis!

Oorlogswinter

In Oorlogswinter lees je over Michiel. Het is 1944 en de Tweede Wereldoorlog duurt al 4 jaar. De 14-jarige Michiel sluit zich aan bij het verzet en dat gaat gepaard met illegale activiteiten. Zo moet Dirk een geheime brief bezorgen, maar dit gaat niet goed. Hij wordt verraden. Dit zou hem zomaar zijn leven zou kunnen kosten.

Finse dagen

Herman is 19 jaar als hij een poosje naar Finland gaat om in de bossen te werken. Hij wil weg uit Nederland. Weg van het verdriet om zijn moeder die dood is. En van zijn vader die is vreemdgegaan. In Finland vindt hij liefde en vriendschap. Ruim 43 jaar later gaat hij terug naar dezelfde plek in de bossen.

De geur van Babylon

 

De wereld verandert, en dat is maar goed ook. Je kent ze wel, die winkels met de geuren en smaken van verre landen. In zo’n winkel werkt meneer Salt al zijn hele leven. Hij is gelukkig in zijn winkel, en noemt zijn kruiden zijn vrienden. Maar zijn vrouw heeft hem verlaten. En zijn dochter woont in de hoofdstad met haar man en kinderen. Op een dag komt iemand zijn winkel binnen. Het is de Iraakse Adila. Ze wil stage lopen in de winkel van meneer Salt. Maar wil meneer Salt dat wel?

Ontdek deze boeken en nog veel meer op onze website!

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws