Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Week tegen pesten 2023

Deze week in het de week tegen pesten in Vlaanderen. Dat is nodig, want pesten is de wereld nog niet uit.

Uit een rapport over pesten uit 2020 bleek dat 1/6 Vlaamse kinderen gepest wordt tijdens hun jeugd. Volgens dit rapport komt pesten het vaakst voor bij jongens tussen 11 en 14 jaar. Uit nog een andere studie blijkt dat ¼ van de gepeste leerlingen aan niemand iets vertelt over het pesten.

Het spreekt dus voor zichzelf dat pestgedrag de wereld nog niet uit is, en dat we dit probleem moeten blijven aanpakken. De kinderen die gepest worden houden er namelijk nog lang littekens van over.

Bij Lezen voor Iedereen zien we de ernst van deze situatie in. Daarom bieden wij verschillende boeken over pesten aan in ons assortiment. Je vindt bij ons boeken over pesten op alle leesniveaus:

Stuk gaat over Elizabeth. Zij wordt door haar klasgenoten afschuwelijk gepest. Ze zoekt troost bij nieuwe vrienden. Stuk is geschreven op A2/B1 voor jongeren en volwassenen. Voor Stuk is er ook lesmateriaal beschikbaar!

Iwan en Anne gaat over Iwan, die gepest wordt op school door een groepje jongens. Hij laat zich echter niet doen, en bewijst dat pestgedrag hem niet van zijn passies zal weerhouden! Iwan en Anne is geschreven voor beginnende lezers, zoals OKAN-leerlingen, op leesniveau A1/A2.

Geen gezicht gaat over Ruben. Ruben heeft een hazenlip. Daarmee wordt hij erg gepest op school, maar hij vindt troost bij Merel. Geen gezicht maakt deel uit van de serie Daar kun je op rekenen en is geschreven op leesniveau A2/B1.

In Doe Normaal! Denkt klas 3A na over pesten. Ze bedenken oplossingen, en gaan in actie tegen pestgedrag. Doe normaal! Is geschreven op leesniveau A2/B1 voor jongeren vanaf 12 jaar.

Wil je deze boeken aanschaffen om met de klas te bespreken? Dan moedigen we je alleen maar aan! Je kan hier je eigen pakket samenstellen. Samen helpen we pesten de wereld uit!

Volg ons op Facebook
Volg ons op LinkedIn
Volg ons op Instagram
Schrijf in voor onze e-updates

bron: https://www.allesoverpesten.be/cijfers 

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws