Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Het is voorleesweek!

November is boekenmaand! Daar hoort dus ook een voorleesweek bij.

In het begin van deze maand kon je op verschillende plekken in Vlaanderen genieten van boekenbeurzen. Wij kwamen eerder deze maand uit met drie leuke nieuwe boeken: de minithriller Scherp, het literaire werk De Wandelaar van Adriaan van Dis in makkelijke taal en het verhaal van Max Verstappen!

Max

Deze week is het voorleesweek. Deze week staat in het kader van voorlezen en het belang van voorlezen bij zowel jonge kinderen als oudere of beginnende lezers. Onze boeken zijn allemaal geschikt om individueel te lezen, maar onze boeken in makkelijke taal zijn natuurlijk ook geschikt om voor te lezen!

Dat kan in verschillende contexten: in de klas, bijvoorbeeld. Zo kan je met je leerlingen een boek uitkiezen en dat dan klassikaal lezen. Zo zorg je ervoor dat iedereen betrokken blijft! Je kan onze boeken ook in een meer intieme sfeer voorlezen. Stel dat je vluchtelingenwerk doet, of dat je iemand die nog niet goed kan lezen helpt met hun leesvaardigheid, zijn onze boeken natuurlijk ook geschikt.

Voorlezen kan helpen met het bevorderen van leesvaardigheid en taalvaardigheid in het algemeen. Daarom blijven we mensen aanmoedigen om onze boeken in makkelijke taal te gebruiken om leesvaardigheid te oefenen door onze boeken (al dan niet in groep) voor te lezen aan mensen die hier baat bij zouden hebben. Zo helpen we elkaar verder! 

Lees deze week dus zeker een boek voor aan zij die dat willen of nodig hebben. Op onze website vind je hopen aan opties!

Volg ons op Facebook
Volg ons op LinkedIn
Volg ons op Instagram
Schrijf in voor onze e-updates

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws