Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Voorleesweek 2

Voorleestips voor volwassenen

Werk je in een rusthuis of in een voorziening voor mensen met een beperking? Ga je vaak langs bij je ouders die op leeftijd zijn en vind je niet altijd voldoende gespreksstof? Wil je je oudere buurvrouw verrassen met leuke momenten samen? Of lees je gewoon graag voor in je relatie, je leesclub, je familie? Lezen voor iedereen heeft uiteraard boeken voor iedereen. Je vindt alles op onze website, maar deze reeksen verdienen extra aandacht tijdens de voorleesweek.

De schoolbusDe schoolbus is een verzameling leuke kortverhalen. Ze zijn herkenbaar, alledaags en grappig. Korte verhalen met aansprekende onderwerpen. Zo is er een verhaal over een man die keer op keer uit gaat eten zonder te betalen. Een verhaal over een buschauffeur die een achtergebleven kleuter in zijn bus vindt. En een verhaal over een vrouw die, al lezend in een spannend boek, ontdekt dat ze opgesloten zit in de bib. In dezelfde reeks is er Nooit vergeten en De vrolijke hond.

ElsschotVlaamse Reuzen is geknipt voor mensen die op zoek zijn naar klassiekers in een makkelijk jasje. Willem Elsschot, Elvis Peeters en Kristien Hemmerechts zijn maar enkele grote namen die je kan voorlezen uit kleine boeken.

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws