Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Voetbalkoorts bij de start van het nieuwe seizoen?

voetbalkoortsBen jij een grote voetbalfan? Één ding is zeker: Nick Hornby is een hele grote voetbalfan. In Voetbalkoorts vertelt Nick hoe zijn hobby een obsessie werd. Wij geven nu de Nederlandstalige editie in gemakkelijke taal uit. Zo kunnen alle voetbalfans dit herkenbare boek lezen, en ervan genieten.

Nick vertelt in Voetbalkoorts over verschillende soorten voetbalfans, en over de evolutie die hij zelf heeft doorstaan als voetbalfan. Toen Nick’s vader hem voor het eerst meenam naar Arsenal, werd Nick meteen verliefd op de sfeer die in het stadium hing. Hij droomde ervan om binnenkort bij de fanatieke fans te mogen gaan staan en mee te feesten, maar daar was hij als vroege tiener nog te jong voor.

Niet zo veel later begon Nick alleen naar het voetbal te gaan. Hij besloot dan om tussen de meer fanatieke fans te gaan staan, en hij werd zich bewust van de verschillende kanten van het voetbal. De fans gingen uit hun dak wanneer er doelpunten vielen, maar Nick kwam toen ook in contact met agressieve fans, en de woede die vaak komt kijken bij verlies.

Nick vertelt ook over een andere tegenstelling dat bij het leven van een voetbalfan kan komen kijken. Voetbal kwam steeds op de eerste plaats bij Nick. Daarom was zijn sociale leven buiten het voetbal niet optimaal. Hij had het moeilijk met een vriendin vinden, en hij werkte alleen maar zodat hij kaartjes voor de voetbal kon betalen.

Naarmate Nick ouder werd, realiseerde hij zich dat de hevige fans toch niet meer zijn ding waren. Zijn obsessie werd minder hevig, en hij besloot om terug van boven in de tribune naar het voetbal te kijken. Hij neemt nu wel vrienden mee naar de wedstrijden om zijn passie met hen te delen, en haalt daar geluk uit.

Nick Hornby geeft een totaalplaatje van hoe het is om een fanatieke voetbalfan te zijn. Herken jij je in een van de fases die Nick heeft doorlopen? Of herken je er een vriend in? De start van dit voetbalseizoen is het geschikte moment om dit boek te lezen. Misschien wil je zelf de wereld van een voetbalfan door een andere bril zien, of misschien wil je dit verhaal delen met je vrienden, het samen lezen, en bespreken hoe jullie het voetbal ervaren.

 Meer info over Voetbalkoorts vind je op onze website.

Volg ons op Facebook
Volg ons op LinkedIn
Schrijf in voor onze e-updates

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws