Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

In de pers: De ontelbaren in makkelijke taal

Begin dit jaar vond in Brussel de boeklancering plaats van de hertaling van De ontelbaren. Boeken Magazine  deed er verslag van

Actueler dan ooit

Het boek van het Vlaamse schrijversechtpaar Elvis Peeters verscheen in 2005 toen er ook veel vluchtelingen waren. De ontelbaren gaat over het enerverende leven van een vluchteling én over een kleine, besloten gemeenschap die opeens te maken krijgt met een vloed aan mensen op zoek naar een beter leven. De mensen zijn bang en weten niet wat ze moeten doen. De uitgave wordt profetisch en visionair genoemd. De vluchtelingenproblematiek is namelijk actueler dan ooit. In het boek gaat de maatschappij niet goed om met de vluchtelingen. Maar het auteursduo benadrukt dat het nog niet te laat is om het beter te doen dan in het boek.

 

Verhalen over migratie en vluchtelingen

Een stijgend aantal migranten is de afgelopen jaren deel gaan uitmaken van de Nederlandse en Belgische samenleving. Om die reden geeft Lezen voor Iedereen/ Uitgeverij Eenvoudig Communiceren diverse verhalen uit over het thema migratie en vluchtelingen. Op die manier kunnen nieuwkomers kennismaken met de leestaal van het land waar zij als immigrant of vluchteling komen wonen.

De bewerking van De Ontelbaren verscheen in de serie Vlaamse Reuzen.

Kijk ook eens naar Hoe ik talent voor het leven kreeg,  Nieuwkomers op de dijk en Je leven op het spel.

Weg van jou; verliefd op een vluchteling is ook een verhaal in het thema vluchtelingen, dat jongeren zal aanspreken.

Lees ook: Allemaal mensen: onze vluchtelingenverhalen

Deel dit bericht:

 

Lezen voor Iedereen

Voor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Lezen voor Iedereen romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

 

Keurmerk Makkelijk Lezen

 

Bekijk nieuwsarchief

Producten

Nieuws