Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Verslag OKAN-dag

Op vrijdag 5 mei waren wij aanwezig op de OKAN-dag, georganiseerd door de provincie Vlaams-Brabant in Leuven. Deze leerrijke dag werd ingezet met een interessante introductie en een getuigenis van een ex-OKAN-leerling. Daarna konden de deelnemers kiezen uit zes sessies rond OKAN-onderwijs. Deze sessies gingen over communicatie, didactische technieken, maar deelnemers konden ook kiezen voor een inleefmoment dat hen onderdompelde in een onderwijscontext in een vreemde taal.

Na de middag konden de deelnemers aansluiten bij een van de dertien aanwezige thematafels. Hier stond het gesprek tussen leerkrachten duidelijk centraal. Elke thematafel werd door een ervaringsdeskundige begeleid en leerkrachten konden hier hun ervaringen en tips rond OKAN-onderwijs met elkaar uitwisselen.

Tijdens de pauzes stonden wij paraat om de deelnemers van de OKAN-dag voor te stellen aan al ons materiaal dat geschikt is voor OKAN-leerlingen. Voor diegenen die niet tot bij onze stand geraakt zijn, of zij die even een geheugensteuntje nodig hebben, sommen we hier al de series die we mee hadden even voor jullie op:

Werkelijk/Waar

Onze nieuwe serie Werkelijk/Waar bestaat uit korte verhalen op taalniveau A2. De verhalen zijn gebaseerd op opmerkelijke gebeurtenissen die in het nieuws zijn geweest. 

Superrr

Serie van tien makkelijk te lezen boeken, speciaal voor leerlingen in OKAN en BSO. De verhalen gaan over bijbaantjes, vriendschap en verliefdheid. Het leesniveau van deze serie is A1+.

Flitsen

Jongeren die moeilijk lezen toch aan het lezen krijgen? Dat kan met verhalen die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. Deze verhalen zijn geschreven op leesniveau A1-A2.

Een dag in…

Speciaal geschreven voor inburgeraars. Ieder deel speelt zich af in een van de 12 maanden van het jaar. Alle verhalen zijn geschreven voor leesniveau A1. De verteller is een persoon die steeds een andere nationaliteit heeft.

De Leesstraat

Verhalen in makkelijke taal, met heldere verhaallijn. Zeer geschikt lees- en lesmateriaal voor OKAN en NT2-leerlingen. Het leesniveau is A1/A2.

Beeldboek

Makkelijk lezen-verhalen op elementair leesniveau A1/A2. Met foto's die de verhalen uitbeelden. Perfect voor makkelijk lezen in de eerste leeskilometers.

WoordWinst

Extra makkelijk te lezen boeken voor (jong)volwassenen die Nederlands leren. Met tekeningen van moeilijke woorden.

BoekenBoeien/Daar kun je op rekenen!

Verhalen met en voor jongeren, met schooltaalwoorden erin verwerkt. Zo pikken de leerlingen broodnodige woorden op in een levendige context. Leesniveau van A1 tot B2.

Fictieverhalen voor jongeren, die zich afspelen in hun leefwereld. In de verhalen zijn rekentaalwoorden verwerkt, die jongeren nodig hebben in de rekenles. Nuttig leesplezier dus! De boeken bereiden hen voor op de rekenlessen in beroeps of technisch onderwijs. 

Wat denk jij?

Met de filosofiemethode “Wat denk jij?” worden leerlingen geprikkeld om met elkaar in gesprek te gaan over alledaagse dingen. Zo leer je tegelijkertijd, door te spreken en luisteren in een filosofisch gesprek, een taal van een nieuwe kant kennen.

Heb je na de OKAN-dag nog vragen waar wij je mee kunnen helpen? Aarzel niet om ons te contacteren!

Volg ons op Facebook
Volg ons op LinkedIn
Volg ons op Instagram
Schrijf in voor onze e-updates

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws