Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Twee feestdagen voor de prijs van één!

kampioen 2.0Deze zondag 23 april is het Wereldboekendag. Maar, in Vlaanderen wordt daar nog iets aan toegevoegd. Op Wereldboekendag valt dit jaar ook de eerste Vlaanderenleestdag! Als aanloop naar deze dubbele feestdag willen wij iedereen er even aan herinneren hoe belangrijk, maar vooral hoe leuk lezen nu eigenlijk is.

Lezen is belangrijk omdat je er steeds iets uit leert. Of je nu een fictieboek over liefdesverdriet leest, een historische roman of een non-fictieboek over filosofie, je leert steeds belangrijke lessen uit je leeservaring. Daarnaast is lezen ook van cruciaal belang bij taalverwerving. Mensen die een nieuwe taal leren gaan met grote sprongen vooruit wanneer ze tijdens het leerproces ook boeken lezen.

Daarnaast is lezen ook gewoon een erg leuke activiteit. Wie wil zich niet in een andere wereld laten onderdompelen? Even aan het echte leven ontsnappen en interessante personages leren kennen? Lezen voor Iedereen wil het nuttige aan het aangename koppelen en deze twee eigenschappen van het lezen aan elkaar verbinden. Onze boeken zijn geschreven in makkelijke taal, daardoor zijn ze geschikt voor mensen die het Nederlands nog niet helemaal onder de knie hebben of leren lezen. Daarnaast bieden we een erg uitgebreid assortiment aan boeken aan, van Young Adult romans tot stagegidsen en opnieuw naar wereldklassiekers, allemaal in makkelijke taal!

We willen benadrukken dat Wereldboekendag of Vlaanderenleestdag niet enkel voor doorwinterde lezers zijn. Ook voor mensen die nog moeite hebben met lezen of Nederlands aan het leren zijn moeten volop genieten van deze dag! Laaggeletterdheid is een probleem dat we enkel samen het land uit kunnen helpen. Zet dus deze zondag al je vrienden, familie, of leerlingen aan om te lezen. Zo maken we van Wereldboekendag een echte feestdag! 

Doe mee aan de Boekathon op zondag en lees ons nieuwste boek, Kampioen 2.0, waarin Olivier na een ongeval opnieuw de beste zwemmer probeert te worden. Of neem een kijkje op onze website en ga op ontdekkingstocht in ons assortiment. Hopelijk lees je met ons mee op Wereldboekendag!

Volg ons op Facebook
Volg ons op LinkedIn
Volg ons op Instagram
Schrijf in voor onze e-updates

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws