Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Top 15, nieuwe serie non-fictie met veel weetjes

Top 15Is het lastig om leerlingen te boeien? Vinden ze fictie maar saai? Misschien is de nieuwe serie Top 15 dan wel iets voor hen.
In deze aantrekkelijk vormgegeven reeks wordt steeds één onderwerp belicht. En dat varieert van wetenschap, dieren en sport tot musea. De eerste twee delen zijn nu verkrijgbaar.
In elk deel worden 15 items behandeld. Bij Spannende sporten zijn dat de 15 populairste sporten in Nederland. Bij Boeiende natuurverschijnselen zijn dat de 15 meest zichtbare en ingrijpende fenomenen in de natuur. 

Boeiende natuurverschijnselenBoeiende natuurverschijnselen
In dit boek worden allerlei natuurverschijnselen op een begrijpelijke manier uitgelegd. Wat is een regenboog? En wat zijn meteorieten of koraal? Hoe werkt een zonsverduistering? En wist je dat er ook een maansverduistering bestaat? Wat gebeurt er bij een tornado en een tsunami? En hoe ontstaan vulkanen, aardbevingen en lawines? Over elk natuurverschijnsel worden leerzame vragen aan de lezer gesteld.

Spannende sportenSpannende sporten
In dit boek worden de populairste sporten op een toegankelijke manier op een rijtje gezet. Welke sporten kun je bijvoorbeeld allemaal doen op een paard? Wat zijn de regels van volleybal? En waar moet je aan denken als je gaat hardlopen? Een greep uit de andere sporten die aan bod komen: boksen, judo, rugby, schaatsen en turnen. Over elke sport worden leerzame vragen aan de lezer gesteld. Er staan ook leuke weetjes in het boek. Bijvoorbeeld: wist je dat korfbal door een Nederlander is bedacht?

Zelfredzaamheid
Met sommige titels in deze serie kunnen leerlingen werken aan hun zelfredzaamheid. Immers, het beoefenen van een sport is dé manier om met anderen in contact te komen, een gezonde leefstijl te handhaven en een plezierige vrije tijdsbesteding te hebben. ook de nog te verschijnen titlels Bijzondere Musea en Grootse gebeurtenissen in Nederland dragen bij aan de zelfredzaamheid van leerlingen.

Makkelijk te lezen
In de reeks Top 15 zullen in 2017 Bijzondere Musea en Wonderlijke dieren verschijnen. Daarnaast staat - in 2 delen - Grootse gebeurtenissen in Nederland in de planning.
Top 15 is ook geschikt voor volwassenen. En omdat alle delen geschreven zijn onder taalniveau 1F, ongeveer op A2, is deze serie ook geschikt voor Nt2 lezers.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook

 

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws