Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Sportboeken in makkelijke taal!

Hoe krijgen we de jongere generatie aan het lezen? Door de populariteit van smartphones en sociale media lijkt het steeds lastiger om jongeren te verleiden met een goed boek. Als iemand dan ook nog een lager leesniveau heeft, wordt het heel moeilijk om hem aan het lezen te krijgen. Daarom schrijven we bij uitgeverij Lezen voor Iedereen toegankelijke boeken met onderwerpen die aansluiten bij de interesses van deze jongeren die moeilijk bereikbaar lijken. Mensen zijn immers sneller geneigd om een boek te lezen over een onderwerp dat ze leuk vinden of waarin ze zichzelf kunnen herkennen. Door hierop in te spelen willen we de kloof tussen de jongeren en lezen dichten! Onder jongere en mannelijke lezers doen sportboeken het bijvoorbeeld goed. Daarom sommen we graag even ons aanbod aan boeken die over sport gaan op (die uiteraard voor de vrouwelijke lezers evengoed geschikt zijn!).


Er zijn verschillende sporten in ons assortiment terug te vinden, en de boeken zijn geschreven op 3 verschillende leesniveaus. Zo vindt iedereen een toegankelijk sportboek.

 

Max Verstappen – to the MAX 

Serie: Leeslicht
Leesniveau: A2

We beginnen natuurlijk met onze nieuwste aanwinst: In Max Verstappen – to the Max lees je over de jongste Formule 1-wereldkampioen ooit. En met name over hoe het zo ver kwam:   Over hoe hij zijn leven lang alles opzij moest zetten om zijn droom te bereiken en over de zware strijd om in de Formule 1 aan de top te komen, en te blijven. Kortom: in dit boek lees je hoe Max Verstappen zijn droom behaalde en hoe het allemaal begon. Met extra veel foto’s!

 

Voetbal

 

De volgende boeken gaan over voetbal en de cultuur daarrond. Voor elke voetbalfan zit hier wel een binnenkopper tussen!

 

Transfer

Serie: Boekenboeien.nl
Leesniveau: A2/B1

Transfer is het derde deel van de serie BoekenBoeien – boeken voor jongeren die leiden tot een betere leesvaardigheid en een grotere woordenschat Transfer bevat schooltaalwoorden voor het vak economie. Je leest over de 17-jarige Klaas. Hij is een groot voetbaltalent en wil het liefst spelen voor PSV. Als iemand aanbiedt voor hem te onderhandelen, is hij dan ook dolblij. Maar waarvoor heeft hij nu precies getekend?

Voetbalkoorts ­

Serie: Leeslicht
Leesniveau: A2/B1

Waar sommige mensen slechts een fan zijn van een sportvereniging, is Nick Hornby meer dan dat. In Voetbalkoorts tekent hij zijn leven op aan de hand van de wedstrijden die hij bijwoonde. Het resultaat is een bijzonder eerlijk en kwetsbaar beeld van het leven van een voetbalsupporter.

 

Topscorer

Serie: Daar kun je op rekenen!
Leesniveau: A2/B1

In Topscorer lees je over Daan en Noa, die bij elkaar op school zitten. En over Jochem, die bij dezelfde club voetbalt als Daan.. Jochem voetbalt zo goed, dat hij mee mag spelen met in de eerste klasse. Hij verdient goed en verhuist naar een luxe appartement en geeft veel geld uit. En dan dreigt alles mis te gaan…

 

Fernando Ricksen: Vechtlust

Serie: Leeslicht
Leesniveau: A2/B1

Fernando Ricksen is een bekende voetballer. Zijn carrière verliep nogal rommelig, doordat hij kampte met onder meer een alcoholverslaving. Ricksen heeft een vrouw en een kind, en heeft zijn leven op de rails, als hij ziek wordt. Hij blijkt ALS te hebben, een dodelijke spierziekte. In deze autobiografie gaat Ricksen de strijd aan. Met zijn verleden, en met zijn ziekte. Ook dat blijkt een wedstrijd te zijn, maar helaas eentje die hij niet kon winnen.

 

Johan Cruijff: mijn verhaal

Serie: Leeslicht
Leesniveau: A2

We krijgen er geen genoeg van: verhalen over Johan Cruijff. De grootste voetballer van Nederland die ook een groots mens was en altijd een Amsterdammer is gebleven. Zijn autobiografie is een pareltje. In de hertaling van Frans van Duijn is de eigen spreekstijl van Cruijff bewaard gebleven. We zijn blij dat we het verhaal van deze bekende Nederlander ook mogen introduceren bij jongeren en volwassenen die niet zo goed kunnen lezen.

 

Buitenspel

Serie: Reality reeks
Leesniveau: A2/B1

Buitenspel gaat over Pier. Hij heeft een geweldig leven en is een groot voetbaltalent. Daarbovenop heeft hij een prachtige vriendin. Maar dan krijgt Pier plotseling een ernstige ziekte. En wordt alles anders...

 

De voetballer

Serie: Woordwinst
Leesniveau: A1

Karim is op zoek naar werk. En hij kent nog niet zo veel mensen in zijn dorp. Dat verandert als hij Sofie ontmoet. Ze kan hem misschien niet helpen met het vinden van een baan. Maar wel met zijn grote wens: voetballen in een echt team.

Hockey

Doorzetten!

Serie: Het talent van …
Leesniveau: A2

Jayden wil op hockey, maar zijn moeder wil dat hij op voetbal gaat. Dat is de sport waar zijn vader zo goed in was. Als Jayden uiteindelijk toch op hockey mag, komt zijn moeder nooit kijken. Maar Jayden is goed in hockey en voelt zich al snel thuis op de club. Dat komt ook door Sarina, die in het meisjesteam speelt. Maar dan ontdekt Jayden iets over haar wat hij liever niet had geweten...

 

Andere sporten

 

Spannende sporten

Serie: Top 15
Leesniveau: A2

In dit boek worden de populairste sporten op een begrijpelijke manier beschreven. Welke sporten kun je bijvoorbeeld allemaal doen op een paard? Wat zijn de regels van volleybal? En waar moet je aan denken als je gaat hardlopen? Een greep uit de andere sporten die aan bod komen: boksen, judo, rugby, schaatsen en turnen. Over elke sport worden leerzame vragen aan de lezer gesteld. Vol met leuke weetjes!

Deze boeken en veel meer vind je op onze website!

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws