Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Onderwijsdoelen voor BuSO

stagegidsenHoe breng je de nieuwe onderwijsdoelen over aan leerlingen uit het Buitengewoon Secundair Onderwijs die de bestaande handboeken en lesmaterialen misschien wat te moeilijk vinden? Bij Lezen voor Iedereen geloven we dat fictielezen een goede manier is om competenties door te geven op een speelse manier, zonder de formaliteit van een schoolboek.

Het lezen van boeken in gemakkelijke taal die over specifieke thema’s gaan bevordert niet alleen de taalvaardigheid van de leerling, maar door verhalen te lezen over de sterktes en gevaren van sociale media en ook andere concepten zoals empathie, discriminatie, wereldgeschiedenis en nog veel meer werkt de student aan het bereiken van de onderwijsdoelen. Al deze concepten komen dus expliciet aan bod in de onderwijsdoelen die leerlingen moeten behalen in het Buitengewoon secundair onderwijs, en vallen onder de noemer “Ontwikkelingsdoelen”, “Burgerzin” en uiteraard “Taalvaardigheden”. Om de taalvaardigheid en leesvaardigheid van de leerling uit te breiden bieden we een heel gevarieerd assortiment aan fictieboeken aan, dat gaat van leesniveau A1 tot leesniveau B1/B2. Bij sommige series worden de verhalen visueel ondersteund, zoals in de serie BeeldBoek. Ons aanbod is heel erg gevarieerd, er is dus zeker voor elk wat wils! 

Naast het verbeteren van de leesvaardigheid en het behalen van onderwijsdoelen kunnen onze fictieboeken ook een opstapje zijn naar het onder de knie krijgen van “leren leren”. Deze competentie is zeer belangrijk in de vorming van een leerling. Onze teksten kunnen gebruikt worden als oefeningen bij begrijpend lezen, om de leerling op een speelsere manier kennis te laten maken met verschillende tactieken om informatie op te nemen en te onthouden. Er zijn al lesbrieven te vinden van enkele van onze boeken, en we zijn druk in de weer om er meer te maken!

Een groot deel van de opleiding is natuurlijk de stageperiodes. Voor leerlingen die zich misschien nog niet zo zelfzeker voelen bij de gedachte van een stage, leerlingen die wat extra duiding nodig hebben of leerkrachten die hun leerlingen gewoon wat extra ondersteuning willen bieden hebben wij ook stagegidsen over verschillende sectoren in de aanbieding. Deze stagegidsen geven je niet enkel meer informatie mee over de sector, maar gaan ook dieper in op veiligheid en hygiëne op de werkvloer, en hoe je met collega’s moet omgaan. Al deze informatie wordt natuurlijk doorgegeven in gemakkelijke taal, zodat alles klaar en duidelijk is voor de leerling! Zo hebben de leerlingen een houvast voor een periode die best eng en intimiderend kan zijn.

Wij willen er graag voor zorgen dat elke leerling het beste in zichzelf naar boven haalt door te lezen. Daarom bieden wij boeken aan waarvan wij geloven dat de leerling er altijd iets uit kan halen, zij het uit een fictief verhaal, of een gedetailleerde stagegids. Al onze boeken vind je terug op onze website, neem zeker een kijkje!

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws