Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Nina en Noortje: een jeugdboek voor paardenliefhebbers

Binnenkort begint de jeugdboekenmaand! Uitgeverij Lezen voor Iedereen stelt naar aanleiding van de jeugdboekenmaand graag haar recentste jeugdboek voor: Nina en Noortje! Dit boek in makkelijke taal, geschreven door Yvonne Kroonenberg, gaat over hoe twee vriendinnen elkaar vinden door hun liefde voor paarden.

Het verhaal

Nina is erg stil. Op school voelt ze zich niet thuis, want ze heeft geen vrienden. Alleen op de manege voelt ze zich thuis. Drie keer per week gaat ze naar de manege, om te werken.
Noortje zit bij Nina in de klas. Ze wordt gepest, omdat ze astma heeft. Daardoor is Noortje voor iedereen bang, ook voor Nina. Nina wil Noortje graag helpen, maar hoe?

Dit verhaal brengt twee meisjes die zich niet altijd op hun plaats voelen samen. Thema’s zoals vriendschap, pesten, paardrijden en geluk staan centraal.

Jeugdboekenmaand

Maart staat in het teken van jeugdboeken! Dat betekent dus dat er boeken in de kijker moeten gezet worden voor alle jongeren van Vlaanderen, ook zij die het moeilijk hebben met lezen. Mede door de opkomst van sociale media en de visuele content die op sociale media verspreid wordt, gaan jongeren minder gemakkelijk aan het lezen. Dit heeft ernstige gevolgen voor het leesniveau van jongeren.

We moeten jongeren dus terug aan het lezen krijgen. Maar het leesniveau van sommige studenten zit soms onder de gevraagde competentie. Dan is het erg demotiverend voor jongeren om toch te moeilijke boeken te lezen. Uiteindelijk geven deze moeizame lezers gewoon op, en stoppen ze vaak volledig met lezen.

Uitgeverij Lezen voor Iedereen zet zich in om ontlezing en laaggeletterdheid tegen te gaan. Onze boeken sluiten aan bij de leefwereld van jongeren, om zo hun interesse te wekken met herkenbare verhalen. Een goed, makkelijk te lezen boek uitlezen kan de leesmotivatie van een leerling helemaal omkeren. Nina en Noortje is geschreven op leesniveau A2/B1, en sluit aan bij de leefwereld van 12- tot 16-jarigen. Meer info vindt u op onze website.

Volg ons op Facebook
Volg ons op LinkedIn
Volg ons op Instagram
Schrijf in voor onze e-updates

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws