Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Wat denk jij?

Wat denk jij?

Met de filosofiemethode Wat denk jij? worden leerlingen geprikkeld om met elkaar in gesprek te gaan over alledaagse dingen. Zo leer je tegelijkertijd, door te spreken en luisteren in een filosofisch gesprek, een taal van een nieuwe kant kennen.

Wat denk jij? is geschreven door experts in het ISK/OKAN- en NT2-onderwijs, maar bestemd voor iedereen die een zetje kan gebruiken op het gebied van taalontwikkeling en gespreksvaardigheid. Het boek is bijvoorbeeld ook zeer geschikt voor leerlingen in de B-stroom.

Veel leerlingen hebben moeite met Nederlands lezen en schrijven. Met dit werkboek leren zij hoe ze hun mening kunnen uitdrukken tijdens een filosofisch gesprek. Zo worden ze beter in de taal en ontwikkelen ze de kennis en vaardigheden die nodig zijn om actief mee te kunnen doen in de samenleving.

Het docentenboek geeft de benodigde handvatten voor het werkboek. Zoals informatie over de opbouw van filosofische gesprekken, en tien concrete handreikingen voor gesprekken met leerlingen. In het werkboek voor leerlingen staan de verwerkingsopdrachten bij deze tien gesprekken. De instructie bij de verwerkingsopdrachten vind je terug in het docentenhandboek.

Wat denk jij? is een uitgave van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren en is tot stand gekomen in samenwerking met ITTA, UvA.

Opdracht 3: Schrijf een brief

Je gaat een brief schrijven aan een goede vriend of vriendin. Werk samen met een klasgenoot. Jullie schrijven samen een brief. Doe het zo:

Denk na: wie is een goede vriend of vriendin van jou? Waarom is hij/zij een goede vriend of vriendin? Bedenk drie redenen. Schrijf de redenen hieronder op.

Dit is de naam van mijn vriend/vriendin:

Hij/zij is een goede vriend/vriendin, want:

Het lespakket betaat uit 30 werkboeken voor de leerling (ruim voldoende voor twee klassen, bijbestellen kan) en een docentenhandboek.

Auteurs: Annefieke Bonants en Anne Marije de Goeijen
Docentenhandboek ISBN 978-90-8696-692-9 (120 pagina's, geïllustreerd)
Werkboek: ISBN 978-90-8696-693-6 (64 pagina's, geïllustreerd)

De taal leren door hardop te filosoferen

ISBN: 978-90-8696-692-9

€ 215,00