Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Scherp

Scherp

Nura zit samen met haar vrienden Cherry, Dean en Osman op het Rijnhout College. En ze heeft een studentenjob als kassamedewerker in een parfumerie. Op een vrijdag krijgt ze de schrik van haar leven als een gemaskerde man binnenkomt en haar bedreigt met een mes. Nura wil zich niet laten kennen en gaat maandag gewoon weer naar school. Die dag is er een nieuwe stagiair in de Horeca les. Hij gedraagt zich raar, vindt Nura. En dan herkent ze hem.

Nura kijkt naar haar nagels. Die kleur rood staat haar goed. Dan hoort ze voetstappen. Een klant! Ze hoopt stiekem op een oud vrouwtje dat veel hulp nodig heeft. Of op een jonge moeder die een aanbieding niet kan vinden. Ze hoort zichzelf al uitleggen waar het product staat. Nieuwsgierig kijkt ze op, maar dan krijgt ze de schrik van haar leven. Voor haar staat een man met een bivakmuts. In zijn ene hand houdt hij een plastic tas en in zijn andere hand een mes. ‘Maak de kassa open. Nu!’

Marlies Verhelst heeft al veel kinderboeken en boeken voor jongeren op haar naam staan, zoals Doorzetten! en In de spotlights. Met Scherp voegt ze daar een spannende minithriller aan toe voor jongeren vanaf 12 jaar uit het praktijkonderwijs (BuSo, BSO). Het verhaal sluit aan bij hun belevingswereld, zo vergroten zij hun woordenschat en inlevingsvermogen en krijgen meer zin in lezen!

Reeks: Minithriller
Auteur: Marlies Verhelst
Leesniveau: A2
72 pagina’s, hardcover
ISBN: 978-90-8696-721-6


Scherp verschijnt 2 november 2022!

ISBN: 9789086967216

€ 14,00