Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Iedereen krijgt klappen

Iedereen krijgt klappen

Taha is 17 wanneer hij uit de gesloten instelling komt. Hij maakt de belofte aan zichzelf dat ze hem daar nooit meer terugzien. Vastberaden om op het goede spoor te blijven, zweert hij het blowen en stelen af. Vanaf nu gaat hij alleen nog maar met de juiste mensen om die hem op de rails houden.

Hij sluit zich aan bij een boksschool om te gaan trainen. Al snel wordt het duidelijk: hij heeft talent. Zijn coach Mickey, die als een tweede vader is voor Taha, helpt Taha om in topvorm te komen. En dat lukt, want Taha mag meedoen aan de Europese Kampioenschappen. Maar dan gebeurt er iets dat niet te voorspellen viel. De verkeerde types duiken langzaamaan weer op en Taha raakt verwikkeld in een keiharde drugsoorlog. Hij raakt alles kwijt. Zal hij zichzelf weer kunnen losmaken van de straat? Zal hij het juiste pad weer vinden? 

Ik word heel kwaad. Ik geef Latif een harde klap op zijn kaak. Latif valt achterover. Meteen komen drie van jongens van Latif erbij. Maar ik krijg ook hulp. Mickey heeft een paar jongens van de boksschool geregeld. Die zouden mij helpen als er iets gebeurt. Mijn vrienden van de boksschool staan meteen naast me. Ze duwen de jongens van Latif van me af. Latif en zijn jongens durven ineens niets meer. Latif staart me aan. Hij zegt: ‘Je gaf me een klap, vriend. Dat was een fout. Een hele grote fout.’

Auteur: Khalid Boudou Hertaling: Daniëlle Hermans Reeks: Leeslicht 78 pagina’s, paperback ISBN: 978-90-8696-593-9

ISBN: 9789086965939

€ 14,50