Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

De Witte

De Witte

De Witte is een grappig verhaal over een boerenjongen die opgroeit in een klein dorp. Op school haalt hij veel kattenkwaad uit en in zijn vrije tijd trekt hij er graag opuit met zijn vrienden. Maar De Witte is eigenlijk ook best wel boos op de wereld en houdt niet van regels. Tot hij boeken en schrijven ontdekt, die zijn leven zin en structuur geven.

De Witte is geschreven door Ernest Claes. Ernest Claes (1885-1968) was een Belgische schrijver. Hij schreef vooral streekromans die zich afspelen in en rond zijn geboortedorp, Zichem. In Vlaanderen vind je verschillende standbeelden gewijd aan Ernest Claes, vaak afgebeeld samen met De Witte. De Witte van Sichem was dan ook zijn meest gelezen en bekende werk. 

Hij moet de Werken van Barmhartigheid vanbuiten kennen. Dat zijn zeven manieren om te tonen dat je een goed mens bent. Wat een onnozele dingen moeten wij vanbuiten leren, denkt de Witte. Gisterenavond probeerde hij de zeven manieren te leren. Telkens als hij wegdroomde, riep zijn vader: ‘Hoeveel Werken van Barmhartigheid zijn er, Witte?’ Toch viel hij in slaap. De Witte kent niet meer van de Werken van Barmhartigheid dan een koe kent van Spaans.

De Witte is het nieuwste deel in de serie Vlaamse Reuzen!

Auteur: Ernest Claes
Hertaling: An van Parys
95 pagina’s, paperback
Reeks: Vlaamse Reuzen
ISBN: 978 90 8696 698 1
Prijs: € 12,00

De Witte is vanaf 7 december leverbaar, maar kan nu al worden besteld.

ISBN: 978 90 8696 698 1

€ 12,00