Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Makkelijk lezen voor weerbaarheid tegen tienerpooiers

De rapper Soufiane Eddyani minimaliseerde de onmiskenbare feiten die zijn rapvriend als tienerpooier pleegde: "Gepakt door het systeem" klinkt het in zijn rapsong ‘Amigo’. 

Schandalig natuurlijk, maar de hele affaire slaagde er wel in om ongeziene persaandacht te krijgen voor het bijzonder hardnekkige probleem van tienerpooiers.  

In De Morgen zegt Magistraat mensenhandel Els Traets:

“Wat we vooral moeten doen als maatschappij is meisjes weerbaarder maken. We moeten in de seksuele opvoeding op school vertellen dat het niet normaal is dat je lief vraagt seks te hebben met een vriend in ruil voor sigaretten. Klinkt dat vanzelfsprekend? Dat is het dus niet.”

Maar hoe doe je dat, meisjes weerbaarder maken?

Ons antwoord: met verhalen! Het is tenslotte toch te verkiezen om afschrikwekkende verhalen te lezen over tienerprostitutie, dan ze te moeten meemaken?

Scharlaken Koord, het Payoke van Nederland zeg maar, bracht een boek uit met drie verhalen in dit thema: Beware of loverboys.

Nu hebben kwetsbare meisjes dikwijls moeite met lezen. Terwijl net zij de verhalen in dit boek moeten te  lezen krijgen.

Daarom heeft Marian Hoefnagel het boek hertaald naar makkelijk Nederlands. 

Dus wil je met je klas of je groep werken in dit thema en zo werken aan weerbaarheid?

Dan is Mijn loverboy, verloren onschuld  in makkelijke taal  een prima startpunt.

In Mijn loverboy lees je de waargebeurde verhalen van Lisa, Latifa en Sanne. Het zijn drie heel verschillende meiden. Maar één ding is voor hen alle drie hetzelfde: ze worden verliefd op een loverboy. En daarmee verandert hun leven in een hel. Deze uitgave is een makkelijk te lezen versie van het onlangs verschenen boek: Beware of loverboys

Ook Loverboy, een gevaarlijke liefde en Mooi meisje, verliefd op een Loverboy zijn boeken met verhalen in makkelijke taal in het thema tienerpooiers.

Deel dit bericht:

 

Lezen voor Iedereen

Voor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Lezen voor Iedereen romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

 

Keurmerk Makkelijk Lezen

 

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws