Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Moeilijk jonge lezers aan het lezen krijgen? Fictie werkt (in makkelijke taal)

Het is Jeugdboekenmaand en dan halen we alles uit de kast om leesdrempels weg te halen voor jonge, moeilijke lezers. En dat kan met leuke, informatieve boeken.

Sommige jongeren die moeite hebben met lezen, krijg je echt niet aan het  fictielezen. Voor hen is het inlevingsvermogen dat ze bovenop de technische leesinspanning nodig hebben, er gewoon te veel aan.

makkelijk lezen voor jongeren: non-ficitie top 15

Die drempel neem je weg met informatieve teksten waarmee ze iets te weten komen over hun omgeving. Ze herkennen waar het over gaat en zo raken ze toch geboeid. Maar non-fictie-boeken staan meestal vol moeilijke woorden en de vormgeving is meestal heel druk. 

Onze reeks Top 15 - Leuk om weten lost die problemen op. Het zijn boeken met makkelijke teksten én er staan ook nog een heleboel interessante weetjes in.

Het gaat het onder andere over wonderlijke dierenspannende sporten en boeiende natuurverschijnselen. Of in de laatste titel in die reeks leert de lezers dat films, strips en graffiti ook kunstvormen zijn.

In onze Top 15-reeks geen moeilijke taal, geen moeilijke woorden, een heldere vormgeving én leuke weetjes. Daarmee krijg je moeizaam lezende jongeren toch met hun neus in de boeken. Probeer het maar!

Deel dit bericht:

 

Lezen voor Iedereen

Voor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Lezen voor Iedereen romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

 

Keurmerk Makkelijk Lezen

Volg ons via Facebook

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws