Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Makkelijk lezen over kerst + musical, met Scrooge

Binnenkort kan je in Antwerpen en Gent naar de musical Scrooge. Dat is een bewerking van het beroemde wereldverhaal A Christmas Carol.

De gierige en kille zakenman Scrooge krijgt op kerstavond drie geesten op bezoek die hem zijn verleden, het heden en zijn toekomst laten zien.

Bij ons kan je het wereldverhaal lezen in makkelijk Nederlands.

Boek en musical: krachtige combinatie

Een makkelijk boek + musical, dat is meteen een fantastische manier om ook moeizame lezers in het verhaal te trekken: je leest het boek en gaat daarna, als beloning, naar de musical kijken.

En het wordt nog beter: er zijn ook schoolvoorstellingen. Dus je kan met de hele klas het boek lezen, bespreken en tenslotte naar de musical gaan kijken. Dat allemaal net voor de kerstvakantie. Een buitenkans om de klas op een mooie manier in de kerstsfeer onder te dompelen.

Leerkrachten die het boek lezen in de klas, vertellen ons dat ze telkens weer verrast worden door de leerlingen. Want zij halen feilloos de parallellen met nu uit dit verhaal van dat Charles Dickens  175 jaar geleden schreef.

Vanaf 10 stuks geniet je trouwens van mooie stapelkortingen.

Deel dit bericht:

 

Lezen voor Iedereen

Voor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Lezen voor Iedereen romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

 

Keurmerk Makkelijk Lezen

 

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws