Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Zo laat je leerlingen elkaar boeken aanraden

Janique Vanderstocken werkt in de Basiseducatie Volwassenenonderwijs en is een echte leesexpert en leesbevorderaar bij mensen die moeilijk lezen. Op haar website Het leesmoment verzamelt ze al jaren de beste makkelijk lezen-boeken voor volwassenen. 

Ze geeft ook navormingen over leesplezier en krijgt meer en meer vragen over makkelijk lezen boeken voor jongeren. Daarom heeft ze nu ook een website gemaakt met makkelijk te lezen boeken voor jongeren: Leesmoment voor jongeren.

Wij vinden het natuurlijk tof dat ze onze boeken een mooie plaats geeft op de website.

Mooi is ook dat lezers hun reactie kwijt kunnen op de sites. Zo ontstaat er interactie en kunnen leerlingen elkaar boeken aanraden.  

Dus gun je cursisten en leerlingen hun leesmoment en laat ze reageren op de leesmoment-site voor volwassenen of voor jongeren.

Meer inzichten over makkelijke boeken in je mailbox? Schrijf in voor onze e-updates.

Lees vorige e-updates

Deel dit bericht:

 

 

Lezen voor Iedereen

Voor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Lezen voor Iedereen romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

 

Keurmerk Makkelijk Lezen

Volg ons via Facebook

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws