Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

't Hooge Nest

't Hooge Nest

’t Hooge Nest is een pakkend, waargebeurd verhaal. Het gaat over de wreedheid van de oorlog, maar ook over de kracht van een familieband. Aangezien de hoofdpersonages van 't Hooge Nest de zusjes Frank gekend hebben, is het een gepast vervolg op het verhaal van Anne Frank. Iedereen die geïnteresseerd is in de oorlog, en de gevolgen daarvan, moet dit boek gelezen hebben.

’T Hooge Nest vertelt het verhaal van de familie Brilleslijper. Deze familie moest tijdens de Tweede Wereldoorlog onderduiken omdat ze Joods waren. Het onderduiken tijdens de Tweede Wereldoorlog was natuurlijk niet gemakkelijk, aangezien je bijna niemand kon vertrouwen. De familie vlucht weg uit Amsterdam en vindt uiteindelijk onderdak in ’t Hooge Nest, een groot huis dat ze tijdens de oorlog onder een valse naam kunnen huren. Al snel bieden ze in dit groot huis ook onderdak aan andere vluchtende Joden. Dit maakt de situatie wel gevaarlijk, want er zijn jodenjagers op pad om ondergedoken Joden op te pakken. Hoe lang zullen ze veilig zijn? 

In dit boek wordt de lezer geconfronteerd met de gruwel van de oorlog. Roxane van Iperen sleept je pagina voor pagina mee in het verhaal van de familie Brilleslijper. 't Hooge Nest is een boek dat je nooit meer zal vergeten.

Auteur: Roxane van Iperen

Hertaling: Jet Doedel

Paperback 136 pagina's

ISBN: 978-90-8696-718-6 

ISBN: 9789086967186

€ 16,50