Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Musical en makkelijke boeken over WOII

Momenteel kan je in Puurs naar de spektakel-musical 40-45 gaan kijken, over de Tweede Wereldoorlog. Ben je van plan om met je school naar een voorstelling te gaan? Met ons aanbod boeken in makkelijke taal in dit thema kan je je leerlingen nog beter voorbereiden.

Extra voorstellingen

De musical vertelt het verhaal van Staf en Louis in de Tweede Wereldoorlog. De twee broers gaan op een geheel verschillende manier om met de Duitse bezetting.

De musical kreeg na de première lovende recensies en ook het grote publiek smult ervan. De geplande voorstellingen waren zeer snel uitverkocht, dus programmeerde productiehuis Studio 100  extra voorstellingen.

Studio 100 belooft nu dat er extra voorstellingen komen zo lang er vraag is naar tickets! Niemand hoeft dit unieke spektakel dus te missen.

De musical is inderdaad heel spectaculair: onder andere rijdende tribunes en individuele hoofdtelefoons zuigen de toeschouwer op een unieke manier mee in het verhaal. De muziek van 40-45 werd ingespeeld door het Symfonieorkest Vlaanderen.

Schoolvoorstellingen

De spektakel-musical is natuurlijk een fantastische gelegenheid om met je klas of je school deze cruciale gebeurtenis in onze geschiedenis te bespreken. Dat had ook de school Githo Nijlen goed begrepen: de school trakteerde haar 520 leerlingen op een schoolvoorstelling van de musical. In Githo Nijlen zitten veel leerlingen in technische en beroepsstudierichtingen. Die genoten natuurlijk niet alleen van het verhaal, maar ook van de technische snufjes.

Makkelijk lezen over WOII

Ben je ook van plan om met de school of de klas naar de musical te gaan? Dan maak je de beleving extra intens als je je leerlingen in aanloop naar de voorstelling al onderdompelt in het thema. En dat kan met onze boeken over WOII. In makkelijke taal, dus goed leesbaar voor iedereen!

In Een soldaat in huis lees je over de jonge Chris. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, komt een  soldaat bij hen thuis logeren. 

Het wereldberoemde hachelijke onderduikverhaal van het Joodse meisje Anne Frank in Amsterdam is door Marian Hoefnagel naverteld in makkelijke taal. Zo wordt het ook toegankelijk voor wie moeilijk leest.

Ik overleefde Auschwitz vertelt het waargebeurde verhaal van de Hongaarse Jood Ferenc Göndör in makkelijke taal.

We hebben de boeken in het thema van de Tweede Wereldoorlog samengebracht in dit handig overzicht. 

Voor jongeren en nieuwkomers

De toegankelijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog zijn zeer geschikt om de interesse van jongeren over dit thema aan te wakkeren. Ook voor nieuwkomers bieden de boeken een manier om, tijdens of buiten de nt2-lessen, kennis te maken met de geschiedenis van de oorlog.  

Naar het overzicht boeken in het thema Tweede Wereldoorlog in ons aanbod

Deel dit bericht:

 

Lezen voor Iedereen

Voor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Lezen voor Iedereen romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

 

Keurmerk Makkelijk Lezen

 

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws