Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Wint een van onze titels de Thea Beckmanprijs?


Romeinse tweeling
, een boek uit onze reeks 14, de tijd van je leven, wint misschien de Thea Beckmanprijs. De titel van Marian Hoefnagel is genomineerd door Archeon, het historische museumpark in Alphen aan den Rijn, Nederland.lezen-mavo-bso

De serie 14, de tijd van je leven  vertelt verhalen over jongeren van veertien die in een andere, historisch bijzondere tijd leven.

Marian Hoefnagel is een vaste auteur bij onze Amsterdamse zusteruitgeverij Eenvoudig Communiceren. Vorig jaar al stond haar boek Als slavin geboren, uit dezelfde serieop de longlist van De Jonge Jury.

De nominatie is geen verrassing, als je kijkt naar de doelstellingen van de prijs:

-> Het historisch jeugdboek als genre in de belangstelling brengen.  

-> Het stimuleren van historisch besef bij kinderen.  

-> Leesbevordering

-> Aansluiten bij canon en kerndoelen onderwijs.

->Het stimuleren van het schrijven van jeugdboeken met historische invalshoeken.

Leesplezier en gemakkelijk lezen in B-stroom en BSO

Hoe is Rome ontstaan? Wat waren de gevolgen van de Russische Revolutie? Met welke ellende hadden slaven te maken? Leerlingen in de B-stroom en het beroepsonderwijs weten er alles van. Want ze lezen met plezier en gemak de historische romans uit de reeks 14, de tijd van je leven.

Ze hebben leesplezier omdat de auteur alle elementen van een populaire roman weet samen te voegen: er zit spanning in, romantiek en de lezer krijgt een spannend, geloofwaardig plot.

 En ze lezen het met gemak omdat de boeken van Marian Hoefnagel altijd makkelijk (leesniveau A2) geschreven zijn. Ze hebben dan ook altijd het keurmerk Makkelijk lezen.

Daarom zijn de boeken in de reeks ideaal lees- en lesmateriaal in Nederlands van Project algemene vakken (PAV) en Maatschappelijke vorming (MAVO) van de B-stroom en het BSO.

Het boek

Romeinse tweeling speelt zich af in de eerste eeuw na Christus en gaat over Gaius en Julia, een tweeling van veertien uit een rijke familie.

Als ze 14 zijn, verandert hun leven. Ze zijn geen kind meer, maar moeten als volwassenen verder. Gaius hoort vanaf zijn verjaardag bij de mannen, en Julia wordt uitgehuwelijkt. Het verhaal van de twee tieners wordt vooraf gegaan door de mythe over het ontstaan van de stad Rome: de strijd tussen de tweeling Romulus en Remus.

Een er is een lekkere extra bij de boeken Als slavin geboren en Romeinse tweeling:  recepten uit die tijd, gratis te downloaden (pdf, zie onderaan de productpagina's van de boeken).

Deel dit bericht:

 

 

Lezen voor Iedereen

Voor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Lezen voor Iedereen romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

 

Keurmerk Makkelijk Lezen

Volg ons via Facebook

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws