Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Jeugdboekenmaand 2023

Maart is jeugdboekenmaand! Deze maand zetten we dus graag wat jeugdboeken in makkelijke taal in de kijker. Dat is nodig, want veel jongeren hebben moeilijkheden met lezen. Omdat lezen dan een moeilijke en tijdrovende activiteit wordt, gaat de leesmotivatie van jongeren naar beneden. Daarom biedt Lezen voor Iedereen jeugdboeken aan in makkelijke taal die aansluiten bij de leefwereld van jongeren. Zo wordt lezen opnieuw een leuke activiteit, in plaats van een saaie en moeilijke taak!

Dit jaar is het thema van de jeugdboekenmaand ‘geluk’. Hieronder stellen we graag een paar boeken uit ons assortiment aan je voor. Deze boeken zijn geschreven op verschillende leesniveaus, en hebben allemaal te maken met (het vinden van) geluk.

Nina en Noortje

Nina is erg stil. Op school voelt ze zich niet thuis, want ze heeft geen vrienden. Alleen op de manege voelt ze zich thuis. Drie keer per week gaat ze naar de manege, om te werken.
Noortje zit bij Nina in de klas. Ze wordt gepest, omdat ze astma heeft. Daardoor is Noortje voor iedereen bang, ook voor Nina. Nina wil Noortje graag helpen, maar hoe?

Nina en Noortje is hét boek voor paardenmeisjes! Dit verhaal gaat over paarden, vriendschap, en het vinden van geluk na een moeilijke periode. Nina en Noortje is geschreven op leesniveau A2/B1.

Hou van me

Je leest het dagboek van de 16-jarige Claudia. Ze woont samen met haar moeder in Schiedam en kende weinig liefde in haar jeugd. Daarom zoekt ze het bij de verkeerde jongens. Wanneer Claudia een geheime relatie met Annin krijgt, ontdekt ze al snel dat het geen echte liefde is. Dan ontmoet ze Drahim en even lijkt haar leven perfect. Maar is hij wél te vertrouwen?

Claudia probeert haar plaats in de wereld te vinden, en ze is op zoek naar geluk. Dit boek is herkenbaar voor elke jongere. Daarnaast won Evy Danckers vorig jaar een prijs van De Leesjury voor een ander jeugdboek. Enkel daarom is Hou van me al een échte aanrader! Hou van me is geschreven op leesniveau B1.

De Blauwe Gitaar en andere verhalen

Deze fijne verhalen gaan over jongeren die net verhuist zijn naar een ander land. Alhoewel de aanpassing moeilijk is, vinden deze dappere jongens en meisjes telkens opnieuw manieren om gelukkig te zijn!

De Blauwe Gitaar en andere verhalen is geschreven op leesniveau A1.

 

Naast deze boeken rond het thema geluk hebben we volledige series in ons assortiment die speciaal voor jongeren geschreven zijn. Bekijk zeker ook eens 14: De tijd van je leven, Superrr, Flitsen, Het talent van…, Reality Reeks en Leeslicht YA. In deze series vind je niet enkel boeken over geluk, maar ook over serieuzere onderwerpen, zoals pesten of drugsmisbruik.

Volg ons op Facebook
Volg ons op LinkedIn
Volg ons op Instagram
Schrijf in voor onze e-updates

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws