Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Internationale vrouwendag 2023

Vandaag is het internationale vrouwendag. Dat is belangrijk, want veel vrouwen worden nog steeds ongelijk behandeld, ondanks alle wetten die vandaag de dag bestaan. Daarom zetten we vandaag graag onze boeken met sterke vrouwen in de hoofdrol even in de kijker. Want iedereen die het moeilijk heeft met lezen moet toegang hebben tot verhalen over sterke vrouwen en de hindernissen die ze telkens weer overwinnen. 

De tietenbus - Yvonne Kroonenberg

Wie al eens een boek van haar las, weet het: Yvonne Kroonenberg neemt geen blad voor de mond. Ze is een voorbeeld van klare taal. En gaat moeilijke onderwerpen niet uit de weg. 

Yvonne kreeg een paar jaar geleden zelf slecht nieuws: borstkanker. Iedereen zag er wel eens één staan op het plein van dorp of stad: de tietenbus of mammobiel. Of werd zelf al opgeroepen voor een onderzoek. Maar wat als er nu slecht nieuws uit die bus komt? Hoe ga je daarmee om? Wat kan jij verwachten? En je omgeving? Yvonne legt het allemaal uit in De tietenbus. In eenvoudige, klare taal op leesniveau A2/B1. Maar daarom niet minder aangrijpend.

Als slavin geboren - Marian Hoefnagel 

Oma Shani, dochter Kiesja en haar tweeling Maisa en Kwasi leven op een slavenplantage. Hun leven is zwaar en vol gevaar. Ze moeten ieder hun eigen keuzes maken. Keuzes die, binnen gevangenschap genomen, weinig mogelijkheid tot vrijheid bieden. Toch slagen ze er alle vier in hun eigen leven te leiden, ook al is dat soms alleen in hun gedachten.
Dit is het eerste deel in de serie Veertien, de tijd van je leven, geschreven op leesniveau A2.

Mijn moeders strijd - Murat Isik 

In deze roman vertelt Murat over de strijd van zijn moeder. Zij groeit op in een dorp waar de mannen de baas zijn. Ze moet voldoen aan allerlei ongeschreven regels. Luisteren naar de wijze vrouwen. Het lukt Aynur niet. Ze is slim en zelfstandig en wil een eigen leven opbouwen. Dat wordt nog heel lastig...

Een prachtig verhaal, geschreven op leesniveau A2/B1, over een vrouw die trouw aan haar eigen waarden blijft.

Ontdek nog meer boeken op onze website.

Volg ons op Facebook
Volg ons op LinkedIn
Volg ons op Instagram
Schrijf in voor onze e-updates

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws