Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Inclusie in de jeugdliteratuur

Vind jij het belangrijk dat iedereen zichzelf kan herkennen in boeken? Bij Lezen voor Iedereen vinden we inclusie zeer belangrijk. Wij geloven dat elke lezer, ongeacht het leesniveau, de mogelijkheid moet krijgen om een beeld van zichzelf te herkennen in een boek.

Voor mensen die het moeilijk hebben kan het erg helpen om een boek te lezen over personages die met dezelfde problemen kampen als de lezer. De lezer voelt zich dan minder alleen. Daarom is inclusie in literatuur zo belangrijk. Het kan een soort comfort bieden die bepaalde lezers op andere plaatsen niet vinden.

Opgroeien met een beperking of in een moeilijke situatie is nooit gemakkelijk, daarom willen wij boeken aanbieden die steun kunnen bieden aan jongeren. Hieronder vind je een paar boeken die gaan over jongeren die het moeilijk hebben. Misschien herken je jezelf wel in hun verhaal, en vind je er steun in.

Vooruit

Als er een nieuw meisje in zijn klas komt, staat het leven van Dino compleet op z’n kop. Want Belle is niet alleen leuk, lief en prachtig. Ze is ook ziek en zit in een rolstoel. En ze heeft duidelijke ideeën over wat ze wel en niet wil. Kan Dino de grootste wens van Belle laten uitkomen?

Iedereen krijgt klappen

Taha is 17 wanneer hij uit de gesloten instelling komt. Hij maakt de belofte aan zichzelf dat ze hem daar nooit meer terugzien. Vastberaden om op het goede spoor te blijven, zweert hij het blowen en stelen af. Vanaf nu gaat hij alleen nog maar met de juiste mensen om die hem op de rails houden. Toch geraakt Taha verwikkeld in een drugsoorlog. Komt hij opnieuw op het juiste pad?

Buitenspel

Buitenspel gaat over Pier. Pier heeft een geweldig leven. Hij is een groot voetbaltalent. En hij heeft een prachtige vriendin. Maar dan krijgt Pier plotseling

 een ernstige ziekte. En wordt alles anders...

Kampioen 2.0

Van kinds af aan houdt Olivier van de Voort van zwemmen. En hij is er goed in. Hij wint de ene wedstrijd na de andere. Maar wanneer hij 11 is, verandert alles. Door een paardrijongeluk verliest hij zijn linker onderbeen. Zijn carrière lijkt over voor deze begonnen is. Maar Olivier geeft niet op! Geraakt hij tot de Paralympische Spelen?

Kampioen 2.0 is ons nieuwste boek, en gaat over een jongen die ondanks zijn lichamelijke beperking toch zijn droom najaagt. Je vindt al deze boeken en nog veel meer op onze website.

Volg ons op Facebook
Volg ons op LinkedIn
Volg ons op Instagram
Schrijf in voor onze e-updates

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws