Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

In English please

De modernisering van het secundair onderwijs start dit schooljaar in de 2de graad. Steeds meer leerlingen krijgen Engels, ook in de B-stroom. Het is niet altijd evident om de artistiek-literaire LPD te bereiken. Daarnaast denken veel leerkrachten dat Engelse boeken sowieso te moeilijk zijn. Lezen voor iedereen bewijst eens te meer het tegendeel. Met het juiste boek is iedereen een lezer, ook in het Engels.

Onze series Right Now en Crossroads zijn geschikt voor de 1ste en 2de graad B-stroom. De verhalen gaan over alledaagse dingen waarmee jongeren te maken kunnen krijgen. De boekjes zijn dun en cool geïllustreerd. Het taalniveau is eenvoudig (tussen A1 en A2).

Cultuur en leesbegrip combineren kan via onze Essential Classics: Engelse klassiekers (A tale of two cities, Great expectations, Wuthering Heights, …) met leesniveau A2/B1. Achterin de boeken zit een verklarende woordenlijst en twee pagina's met oefenvragen.

Voor de 1ste en 2de graad A-stroom is er On the Wire: realistische, spannende verhalen over tieners voor tieners. Als je leerlingen liever griezelen, raden we Shades aan. Het leesniveau van beide reeksen is B1.

En waarom niet vakoverschrijdend werken? Kijk hiervoor naar onze reeksen Yesterday’s Voices en Timeliners (geschiedenis, mavo) of Story Teller (godsdienst, zedenleer).

Kortom, het maakt niet uit welk taalniveau je leerlingen hebben of welk LPD je wil bereiken. Lezen is leren, maar vooral ook leuk.

To read or not to read, isn’t a question. Reading is essential.

Aarzel niet om ons te contacteren als je advies/hulp wil bij het samenstellen van een proefpakket: info@lezenvooriedereen.be.

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws