Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Gormah Dade in de media

Gormah DadeHeb jij Gormah Dade – Het verhaal van een vechter al gelezen? Bij onze buren in Nederland heeft het boek van Gormah al heel wat media-aandacht gekregen.

Op 8 september, Wereldafabetiseringsdag, presenteerde Gormah Dade (48) in Nederland haar boek Gormah Dade - Het verhaal van een vechter. Het boek, dat Gormah samen met haar docent Nederlands Wine Baljet schreef, gaat over het leven van Gormah. Eerst lees je over Liberia, waar ze opgroeit en heftige dingen ziet en meemaakt. Door de liefde verhuist Gormah naar Nederland zonder dat ze de taal kan spreken, lezen of schrijven. In het begin redde Gormah zich geregeld door Engels te praten, maar al snel werd het een probleem dat ze de Nederlandse taal niet kon lezen en schrijven. Nadat ze van haar man scheidt, komt Gormah in diepe schulden, omdat ze niet kan lezen en schrijven. Dan maakt ze een keuze: ze beslist om Nederlands te gaan leren. Het helpt haar van haar schuld af te komen en een nieuw hoofdstuk van haar leven te beginnen. Nu is Gormah Taalambassadeur voor Stichting Lezen en Schrijven en vertelt ze in overal in Nederland hoe belangrijk het is om naar school te gaan.

Gormah in de media

Het verhaal van Gormah kreeg in Nederland al heel wat media-aandacht. Zo was ze op 7 september te zien bij Koffietijd en publiceerden Zorg+Welzijn en 50plusser op 8 september een artikel over Gormahs verhaal. Ook was Gormah te horen in de uitzending van Volgspot op Radio 5, waar ze vertelde over haar boek en het belang van de Nederlandse taal. En ook voor Stichting Lezen en Schrijven gaf Gormah een interview.

Hoe zit dat nu in Vlaanderen?

Lezen voor Iedereen wil het verhaal van Gormah nog eens extra in de kijker zetten zodat mensen die nu in Gormahs situatie zitten inspiratie uit haar verhaal kunnen halen. Ook in België is laaggeletterdheid een zeer aanwezig thema, ook al wordt er niet veel over gesproken. Wij moedigen iedereen die wil leren lezen en schrijven aan om er met volle moed voor te gaan! Je hebt nu een streefdoel: leesniveau A2/B1 behalen, zodat je het boek van Goirmah Dade kan lezen. 

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws