Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Evy Danckers wint De Leesjury!

Evy Danckers heeft samen met haar illustrator Tamara Lodewijckx De Leesjury 2021-2022 gewonnen in de categorie 12-14 jaar voor haar boek Eindspel. Uitgeverij Lezen voor Iedereen feliciteert hen van harte.

De Leesjury is een initiatief van Iedereen Leest. Elk jaar stelt De Leesjury een leeslijst samen voor lezers uit verschillende leeftijdscategorieën. De lezers uit die leeftijdscategorieën lezen deze boeken en stemmen op hun favoriet. Evy’s boek sprak duidelijk de stemmende jongeren tussen 12 en 14 aan. Het winnen van deze publieksprijs is dus een belangrijke prestatie, een welverdiende overwinning dus!

Hou van meEvy Danckers bracht eerder dit jaar haar nieuw, makkelijk te lezen, jeugdboek uit bij uitgeverij Lezen voor Iedereen. Hou van me is een aangrijpend verhaal over liefde, relaties en alles wat daarbij komt kijken in je jeugd. Je leest het dagboek van de 16-jarige Claudia. Ze woont samen met haar moeder in Schiedam en kende weinig liefde in haar jeugd. Daarom zoekt ze het bij de verkeerde jongens. Wanneer Claudia een geheime relatie met Annin krijgt, ontdekt ze al snel dat het geen echte liefde is. Dan ontmoet ze Drahim en even lijkt haar leven perfect. Maar is hij wél te vertrouwen?

Ben je benieuwd naar Hou van me? Enige tijd geleden filmden we een interview met Evy in Antwerpen, waar ze vertelt over haar eerste toegankelijke boek.

Hou van me is dit weekend te vinden op het boekenfestival ‘Druk in Leuven’, in boekhandels De Kleine Johannes en Standaard Boekhandel De Somerplein, en natuurlijk ook op onze website!

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws