Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Een verrassing voor Valentijn!

Romeo en JuliaVandaag is het Valentijn! Valentijn is de dag van de liefde. En de liefde is natuurlijk een leuk onderwerp om over te lezen. Bij Lezen voor Iedereen hebben we boeken over de liefde met een leuk extratje: ze zijn allemaal geschreven in makkelijke taal!

Hieronder stellen we graag een paar boeken over de liefde aan je voor:  

Tristan en Isolde

Op de dag van zijn geboorte raakt Tristan zijn ouders kwijt. Toch heeft hij een gelukkige jeugd. Hij leert graag en is overal goed in: zwaardvechten, schaken, paardrijden, vissen en schieten met pijl en boog. Als hij volwassen wordt, verovert hij met de hulp van andere ridders het koninkrijk van zijn gestorven ouders. Dan ontmoet hij zijn ware liefde Isolde. Een heftige, maar verboden liefde. Want Isolde moet met koning Mark trouwen, de oom van Tristan. De geheime geliefden kunnen niet bij elkaar vandaan blijven. Kunnen ze hun hartstocht verborgen houden?

Dit oude verhaal is nog steeds een van de meest romantische liefdesverhalen in de wereld. Lees jij het ook? Geschreven op leesniveau A2/B1.

Het Rosie Effect

Don Tillman en zijn vrouw Rosie zijn heel verschillend. Rosie is spontaan en dol op verrassingen. Don houdt van schema’s en van duidelijke plannen. Hij is heel slim, maar de emoties van anderen begrijpt hij vaak niet. En dat brengt hem steeds in de problemen. Dan wordt Rosie zwanger en staat Dons wereld ineens op zijn kop. Kan hij een weg vinden in zijn snel veranderende leven?

Hertaald naar leesniveau A2/B1.

Hou van me

Claudia is 16 en woont met haar moeder in Schiedam. Claudia heeft het niet makkelijk thuis. Ze is op zoek naar liefde. Om dat te krijgen doet ze dingen die ze niet wil. Ze heeft een geheime relatie met Annin. Maar al snel ontdekt ze dat het geen echte liefde is. Dan ontmoet ze Drahim. Even lijkt haar leven perfect. Maar is Drahim wel te vertrouwen?

Geschreven op leesniveau B1 door winnaar van de Leesjury Evy Danckers.

Romeo en Julia

Verrassing! Speciaal voor Valentijnsdag brengen we een herzien versie van deze klassieker opnieuw uit in makkelijke taal.
Bij hun eerste ontmoeting zijn Romeo en Julia op slag verliefd. Maar hun families hebben al jaren ruzie. De liefde tussen Romeo en Julia mag niet bestaan. Maar de geheime geliefden kunnen niet zonder elkaar.

Meer info over deze boeken vind je op onze website. Kijk zeker ook eens rond op onze website, je vindt er nog meer romantische boeken in makkelijke taal.

Wij wensen je een fijne Valentijn!

Volg ons op Facebook
Volg ons op LinkedIn
Volg ons op Instagram
Schrijf in voor onze e-updates

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws