Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Reinaart De Vos: makkelijk lezen-boek + expo

In het Waasland, hoog in de provincie Oost-Vlaanderen, loopt momenteel de cultuurexpeditie “Vossen”. Centrale figuur in die cultuurtocht is Reinaart de Vos. 

Het is eigenlijk een fietstocht van 40 kilometer met vijf culturele stopplaatsen. De tocht loopt doorheen de streek van het Waasland. De locatie is heel gepast, want in die streek speelt ook het oorspronkelijke verhaal “Van den vos Reynaerde” zich af. 

Met ons makkelijk lezen-boek Reinaart De Vos kan iedereen zich perfect voorbereiden op deze bijzondere cultuuruitstap op twee wielen. 

Hypocrisie en mooipraterij

De initiatiefnemer van de expeditie is de miljardair-kunstliefhebber Fernand Huts, eigenaar van het havenbedrijf Katoen Natie. Hij wil hiermee het verhaal van Reynaart De Vos nog eens in de aandacht brengen bij de brede bevolking. 

En dat lukt, want Vossen is een zeer mooie cultuurbeleving. In een loods is zelfs het hof van Koning Nobel nagebouwd!

Het is trouwens opvallend hoe razend actueel de thema’s in dit 13de-eeuwse verhaal nog altijd zijn. De mooipraterij, de hypocrisie, de hebzucht, de verleiding van geld en bezit, de angst voor kerk en staat. Het is meer dan 800 jaar later allemaal nog heel herkenbaar in onze maatschappij.

Door er een fietstocht van te maken wil Huts er ook de prachtige natuur van de vrij onbekende streek mee in het licht zetten.

Verhaal toegankelijk maken

Wij vinden het natuurlijk fantastisch dat Fernand Huts met dit initiatief het belangrijke historische verhaal wil opfrissen en toegankelijk wil maken. Met ons makkelijk lezen-boek Reynaart de Vos hebben wij dezelfde missie: daarin vertellen we het verhaal in makkelijke taal. Zo kunnen ook moeilijke lezers ervan genieten. 

Het boekje lezen is trouwens voor iedereen een prima voorbereiding op de cultuurexpeditie.

Meer titels met oude verhalen

Het makkelijk lezen-boek Reynaart De Vos is onderdeel van de reeks Literatuur voor beginners. De serie brengt oude verhalen weer tot leven, in makkelijke taal. Zo worden ze haalbaar voor iedereen.

Naast Reinaart de Vos, bevat die reeks onder andere ook de titels Karel en Elegast en De Kleine Johannes.

Deel dit bericht:

 

Lezen voor Iedereen

Voor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Lezen voor Iedereen romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

 

Keurmerk Makkelijk Lezen

Volg ons via Facebook

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws