Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Wie niet kan klikken en tikken, vindt moeilijk een job

VDAB, de Vlaamse werkbemiddelaar, heeft een opmerkelijke statistiek bekendgemaakt: een groot deel van de werkzoekenden is niet bereikbaar via e-mail. In deze digitale tijden is een job vinden natuurlijk heel moeilijk als je niet via e-mail kan communiceren. 

Het internet en ik in makkelijk Nederlands

Niet verrassend situeert het probleem zich vooral bij oudere werkzoekenden: maar liefst 43,8% van de 55-plussers hebben geen e-mailadres (of gebruiken het niet). Ook mensen die  laaggeschoold zijn of een taalachterstand hebben, zijn dikwijls niet bereikbaar via e-mail.

Wie geen e-mailadres opgeeft bij de inschrijving, krijgt van de VDAB een opleiding voorgesteld om digitaal sterker te worden: soms moet eerst de kennis van het Nederlands opgekrikt worden, vooraleer de werkzoekende een opleiding kan krijgen om het internet en sociale media in te zetten in de zoektocht naar een job. 

Klik en tik

Uit de statistieken van VDAB blijkt dus dat veel mensen die digitaal niet vaardig zijn, ook moeite hebben met lezen. Voor deze doelgroep is het natuurlijk interessant dat er materiaal is dat hen in makkelijke taal leert hoe ze kunnen omgaan met de computer. Zoals Het Internet en ik, een van onze titels in de reeks MIjn leven. Er hoort ook een lespakket bij, dus perfect in te zetten in opleidingen.

En bij het digitaal oefenpakket Klik & Tik hebben wij een werkboek in makkelijke taal gemaakt.

Het legt uit hoe je een worddocument maakt, hoe je het internet inzet én hoe je e-mail gebruikt.

 

Deel dit bericht:

 

 

Lezen voor Iedereen

Voor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Lezen voor Iedereen romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

 

Keurmerk Makkelijk Lezen

Volg ons via Facebook

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws