Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Boeiende boeken voor de (zomer)school

Veel leerlingen hebben door de coronaperikelen het voorbije schooljaar een leerachterstand opgelopen. Om die leerlingen te laten bijbenen, zijn er heel wat zomerscholen opgestart.

Dat is natuurlijk fantastisch. Wij hopen daarbij dat (samen) lezen een plaats krijgt in de zomerscholen. Wij helpen graag, met ons aanbod boeken in toegankelijke taal. Die hebben we al voor kinderen vanaf 10 jaar én voor jongeren.

We hebben boekensuggesties voor de zomerschool verzameld en opgedeeld in materiaal voor
basisonderwijs en materiaal voor secundair onderwijs.

Basisschool

Mijn Klas is  een serie van 10 korte verhalen over de leukste klas van het land voor kinderen van 10-12 jaar die pas Nederlands leren. In die reeks zijn er ook enkele boeken verkrijgbaar als meeleesboek.

De Blauwe Gitaar is een boekje met vier korte, geîllustreerde verhalen voor anderstalige kinderen van 10 tot 12 jaar. De hoofdpersonages in de verhaaltjes zijn kinderen die spannende dingen meemaken in hun nieuwe land. En ze blijken allemaal heel dapper te zijn!

Ook De Kleine Prins, het Junglebook en de verhalen in de reeks Het talent van ... zijn heel goed leesbaar voor kinderen in de laatste jaren van het basisonderwijs.

Secundair onderwijs

Boeiend én toegankelijk leesmateriaal voor het secundair onderwijs vind je zeker in de serie De Leesstraat.

Kijk bijvoorbeeld naar:

Het verhaal van Anne Frank en de jeugdboeken van succesauteur Mel Wallis De Vries zijn ook beschikbaar in makkelijke taal!

Ontdek ook Veertien - de tijd van je leven: Historische verhalen in eenvoudig Nederlands, op leesniveau A2, met een veertienjarige in de hoofdrol. 

De Reality Reeks bevat heel boeiende verhalen uit het leven van jongeren gegrepen. 

Jongeren ontdekken de liefde en dus zullen ze zeker smullen van onze Beroemde liefdesverhalen in makkelijke taal, zoals Romeo en Julia en Tristan en Isolde.

Superrr is dan weer een reeks van tien makkelijk te lezen boeken met illustraties en aandacht voor taalverwerving.

En met BoekenBoeien krijgen de leerlingen schooltaalwoorden aangereikt in een boeiende context.

Advies en inkijken

Een uitgebreid aanbod dus om ook jongeren die moeilijk/niet graag lezen toch met hun neus in de boeken te krijgen.

Heb je vragen, suggesties, kan je wat advies gebruiken? Laat maar weten. Er staan inkijkjes bij elke titel op de website. Je kan de boeken op afspraak ook inkijken in ons kantoor in het centrum van Leuven.

Veel succes met de zomerschool!

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws