Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Boeken in de kijker

We hebben bij uitgeverij Lezen voor Iedereen 2023 goed ingezet: in januari brachten we al vier nieuwe titels uit! Over deze boeken lees je meer via deze link. We hopen dat we in 2023 opnieuw veel laaggeletterden of mensen die moeite hebben met lezen in het Nederlands aan het lezen kunnen zetten. Maar, dat moet niet altijd met nieuwe boeken.

Vanaf deze maand ontdek je elke maandag op onze sociale media een boek dat al even deel uitmaakt van ons assortiment. We delen deze boeken opnieuw om niet enkel het boek, maar ook de serie waar het boek in verscheen opnieuw in de kijker te zetten.

We kozen voor de maand februari boeken uit deze (belangrijke) series:

Superrr is een serie met boeken op het laagste leesniveau geschreven speciaal voor OKAN-leerlingen. Daarnaast zijn deze boeken ook geschikt voor mensen die net leren lezen.

Beeldboek combineert lezen op een toegankelijk niveau met visuele ondersteuning. De verhalen worden namelijk uitgebeeld door foto’s!

Voor onze serie Vlaamse Reuzen hertaalden we klassiekers uit de Vlaamse literatuur naar boeken in gemakkelijke taal. Zo kunnen ook lezers die nog moeite hebben met lezen genieten van onze Vlaamse literatuur!

Als laatste konden we natuurlijk onze omvangrijkste serie Leeslicht niet vergeten! Leeslicht maakt zowel hertalingen van bestaande boeken als nieuwe boeken toegankelijk voor moeizame lezers. De boeken van Leeslicht zijn geschreven rond het leesniveau A2/B1. En geen nood, ook voor jongeren valt er veel te ontdekken binnen Leeslicht, dankzij Leeslicht Young Adults!

We beginnen de wekelijkse serie Boeken in de Kijker uitzonderlijk op een woensdag. Ahmad wil aan het werk, het vijfde deel van de serie Superrr, bijt de spits af.
Ahmad komt uit Syrië en spreekt nog niet zo goed Nederlands. Toch wil hij net als zijn vrienden werken bij de supermarkt. Maar wat als zijn Nederlands niet goed genoeg is?   

Zoals vermeld zullen deze posts verschijnen op onze sociale media, dus zorg er zeker voor dat je onze Facebook en Instagram pagina's volgt!

Meer info over alle boeken uit Boeken in de Kijker en voor meer informatie over onze series in het algemeen, kan je terecht op onze website

Volg ons op Facebook
Volg ons op LinkedIn
Volg ons op Instagram
Schrijf in voor onze e-updates

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws