Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Binnenkort verschijnt er een nieuwe Vlaamse Reus!

De WitteDe Witte is binnenkort verkrijgbaar in makkelijke taal! Deze roman is oorspronkelijk geschreven door Ernest Claes en hertaald door uitgeverij Lezen voor Iedereen, speciaal voor mensen die lezen moeilijk vinden. Met deze hertaling willen wij klassiekers uit de Vlaamse literatuur naar aarzelende lezers brengen. Soms als opstapje naar het origineel, en soms omdat dit het hoogst haalbare niveau is voor een aantal van onze lezers.

Het verhaal

De Witte gaat niet graag naar school. Hij hangt veel liever rond met zijn vrienden in het dorp of op het platteland. Samen halen ze fratsen uit, maar de Witte gaat soms ook alleen te werk. Zo plaagt hij zijn vrienden of buren graag. Omdat de Witte niet zo van school houdt komt hij vaak in de problemen, zowel op school als thuis. Op een dag realiseert de Witte zich dat hij beter kan gaan werken.

Het verhaal speelt zich af in de regio Zichem. Dat komt omdat de auteur, Ernest Claes, afkomstig is uit Zichem. Ernst Claes schreef vooral streekromans, en is nu vooral nog bekend door De Witte. Je vindt op verschillende plaatsen en Vlaanderen standbeelden van hem terug, waarop hij met De Witte afgebeeld staat!

Vlaamse Reuzen

De Witte is het nieuwste deel van onze serie Vlaamse Reuzen. In deze serie herwerken we klassiekers uit de Vlaamse literatuur tot korte boeken in makkelijke taal. Zo kunnen laaggeletterde lezers ook meegenieten van dit cultureel erfgoed. Onze hertalingen van deze Vlaamse Reuzen kunnen op zich, als makkelijk lezen boek, gelezen worden. Maar, zij kunnen ook dienen als een opstapje naar de originele tekst. De Witte is niet het eerste deel van de serie Vlaamse Reuzen, integendeel! Onze nieuwe Vlaamse Reus heeft een heleboel voorgangers die ook de moeite waard zijn om te lezen. Eerdere delen uit de serie zijn bijvoorbeeld Brandlucht van Erik Vlaminck en De Komst van Joachim Stiller van Hubert Lampo.

 

Binnenkort komt dit fijne nieuwe boek dus uit bij uitgeverij Lezen voor Iedereen! Hou zeker onze sociale media in de gaten, en schrijf je in op onze nieuwsbrief om er als eerste bij te zijn! 

Volg ons op Facebook
Volg ons op LinkedIn
Volg ons op Instagram
Schrijf in voor onze e-updates

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws